avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare legala?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare legala?

daca un promitent cumparator al unui teren+ casa ,inainte de a perfecta contrac de v/c a a instrainat terenul unui alt tert(l-a vindut) cu chitanta sub semnatura privata.tertul s-a instalat in imobil ,a inceput sa faca consolidari etc...

repet actele de v/c nu sunt facute ci numai promisiunea de vanzare. Daca se dovedesdte ca acesta a vindut practic fara a poseda acte legale , care sunt urmarile pentru acesta.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 12:57, 8 Noiembrie 2012
leusan a scris:

daca un promitent cumparator al unui teren+ casa ,inainte de a perfecta contrac de v/c a a instrainat terenul unui alt tert(l-a vindut) cu chitanta sub semnatura privata.tertul s-a instalat in imobil ,a inceput sa faca consolidari etc...

repet actele de v/c nu sunt facute ci numai promisiunea de vanzare. Daca se dovedesdte ca acesta a vindut practic fara a poseda acte legale , care sunt urmarile pentru acesta.

Am uitata sa mentionez ca pentru acest imobil promisiunea s-a facut de catre copropietarii aflati in stare de indiviziune.

leusan, iar aveţi probleme juridice în familie? :oops:

Aşa cum încă nu a cumpărat, persoana în cauză nici nu a vîndut, neavînd ce înstrăina.

Ultimul promitent cumpărător s-ar putea îndrepta fie împotriva celui cu care a contractat, într-o acţiune în prestaţie tabulară sau o acţiune în pretenţii pentru obligarea la plata daunelor (dacă nu poate dobîndi imobilul prin prestaţie tabulară), fie împotriva proprietarului tabular (primul promitent vînzător) în temeiul celor două promisiuni succesive.

Repet sfatul: angajaţi un avocat :yeah:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract nerespectat bularca daniel bularca daniel am facut un precontract de vanzare cumparare de mana pentru un teren am achitat o suma de bani si nu a fost respectat de catre vanzator. acest act poate fi ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare apartament neintabulat mira08 mira08 Buna ziua. Promblema pentru care vreau sa va cer sfatul este urmatoarea. In urma cu mai multi ani am incheiat un antecontract de vanzare cu cumparare cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare /cumparare - vanzator inselat leusan leusan Se intocmeste o promisiune de v/c , se plateste pretul integral. , imobilul nu are carte funciara si din acest motiv nu s-a facut direct ... (vezi toată discuția)