avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revisal absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revisal absente nemotivate

Daca unui salariat i-am facut decizie de incetare a contractului de munca pentru abatere disciplinara cum procedez daca are absente nemotivate? Fac o alta decizie pentru absente nemotivate? Cum se transmite Revisalul in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:16, 8 Noiembrie 2012
Buna ziua,

inteleg ca ati facut decizia de concediere iar pana sa i-o comunicati angajatului acesta nu s-a mai prezentat? Daca asa stau lucrurile, nu mai trebuie sa faceti nimic cu privire la aceste absente. Consider ca nu se mai poate aplica inca o sanctiune pentru aceste absente. Ele trebuie doar consemnate, fiind in cursul derularii raportului de munca.

Zi buna,
Avocat Constantin Boncu
Cum sa mai absenteze nemotivat dupa ce l-ati dat afara? :-/
A absentat de la data savarsirii faptei pana la data convocarii, convocarea fiind pentru alta abatere disciplinara
Daca i-ati desfacut c.i.m nu mai aveti cum sa-l cercetati...
Pentru absente nemotivate nu este obligatorie suspendarea c.i.m...
@ MariaRamona

Daca absentele nemotivate sunt pana la data incetarii raportului de munca vor figura in adeverinta de vechime .. inregistrarea absentelor nemotivate in REVISAL nu este obligatorie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie sanducatanas sanducatanas Un salariat,ospatar,isi depune demisia la 17.10.2011.Conform Legii i se acorda un preaviz de 20 de zile.Salariatul nu se mai prezinta la serviciu din data de ... (vezi toată discuția)
Cind transmit in revisal incetarea unui cim pt.absente nemotivate? carmenbn carmenbn Un salariat lipseste nemotivat din 21.05.L-am convocat pt.cercetare disciplinara(prin posta) pe 13.06.Nu a venit,deci pot sa-i desfac contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate RuxandraLarisa RuxandraLarisa Va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste absentele nemotivate. Este obligatorie suspendarea contractului de munca in revisal?am intalnit diverse pareri si nu ... (vezi toată discuția)