avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract d evanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract d evanzare cumparare

Buna ziua,
Ma interseaza urmatorul lucru: bunicii mei le-au dat casa parintilor mei cu act de vanzare -cumparare cu clauza de uzufruct viager.Acum , parintii mei vor sa imi dea mie casa cu act de vanzare -cumparare dar nu stim daca este posibil acest lucru , avand in vedere ca exista aceasta clauza...Ce ar trebui sa facem in acest caz pentru ca eu sa pot lua casa cu act de vanzare cumparare . Mentionez ca bunica a decedat intre timp si mai este in viata doar bunicul.

multumesc anticipat si astept cu interes raspunsul dvs.

Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 17:27, 8 Noiembrie 2012
Uzufructul viager se pastreaza pana la decesul ambilor uzufructuari. Contractul se poate face, dar clauza initiala de uzufruct viager se pastreaza, asa cum a fost stipulata in contractul initial. Notarul la care va veti duce sa faceti actele de vanzare-cumparare va sti sa intocmeasca actul.
Art. 714 di Noul Cod Civil va va lamuri pe deplin.
multumesc !
Da, este posibil. Intai radiati din cartea funciara dreptul de uzufruct viager in favoarea bunicii (va trebuie o copie legalizata de pe certificatul de deces), apoi puteti incheia contract de vanzare cumparare cu parintii, dar numai cu mentinerea dreptului de uzufruct viager in favoarea bunicului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare intre tata si fiica bobota viorel bobota viorel ..Intentionez sa inchei un contract de vanzare-cumparare, intre mine si fica mea nelegitima,prin care sa-i transmit casa in care locuiesc,eu fiind singurul ... (vezi toată discuția)
Bunica are uzufruct viager asupra unor proprietăți. se poate cumpăra acest drept? Adrian Jurca Adrian Jurca In ce conditii pot cumpara dreptul de uzufruct viager pe care il are bunica mea asupra unor proprietati? (vezi toată discuția)
Uzufruct viager elgrecos elgrecos sotia mea a cumparat casa bunicilor ei achitata de tatal acesteia cu titlu de donatie pentru sotie - nuda proprietate iar parintii uzufructul viager asupra ... (vezi toată discuția)