avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Probleme cu facturi mai vechi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Probleme cu facturi mai vechi

Buna ziua
sunt nou angajata la o firma ,firma a primit somatie de la un furnizor ca are un rest de plata de 100.000 lei.Impreuna cu furnizoriul am consultat fisa si s-au constatat mici nereguli adica firma respectiva nu au trimis niste facturi din luna a-6-a
Intrebarea mea este :le mai pot prinde in contabilitate si apoi sa vin cu rectificativa la declaratia 394 ?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:37, 8 Noiembrie 2012
Referitor la Declaraţia informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional”- formular 394, în cazul în care, după depunerea acesteia, contribuabilii constată existenţa unor omisiuni în datele declarate iniţial sau în cazul în care una ori mai multe facturi sunt emise în cursul unei perioade de raportare, dar sunt primite de beneficiarul tranzacţiei după data depunerii declaraţiei, se va depune o nouă declaraţie corect completată, care înlocuieşte declaraţia informativă depusă iniţial.

Citeste mai mult: [ link extern ]
In contabilitate le inregistrati in luna in care au sosit, dar refaceti D394 din urma, astfel incat ceea ce ati declarat sa coincida cu ce a raportat si furnizorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai pot face modificari pentru facturi emise si neprimite dupa inchiderea lunara? simona.muresan simona.muresan Buna seara, Ma confrunt cu o problema, am urmatoarea situatie: in luna iulie a acestui an-2012- nu am primit niste facturi de utilitati. Abia in luna ... (vezi toată discuția)
Declaratia 394 - rectificativa cameliaj cameliaj Ce stiti despre depunerea D394 rectificativa din proprie initiativa? Este purtatoare de ceva sanctiuni? Codul fiscal nu prevede sanctiuni dact ptr D390 ... (vezi toată discuția)
D394_semestrul ii 2011 mirelanicola.72 mirelanicola.72 Declaratia 394 trebuie sa contina si achizitiile cu taxare inversa efectuate pe teritoriul Romaniei? Si cele intracomunitare? Multumesc anticipat pt. ... (vezi toată discuția)