avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii

Buna ziua

As dori sa stiu daca am contract part time ce acte imi trebuie pentru ajutorul de somaj si daca ma afecteaza cu ceva faptul ca contractul este part time ?
Si ce acte trebuie sa mi elibereze angajatorul la sfarsitul unui contract
Cel mai recent răspuns: ene nina , utilizator 13:19, 13 Noiembrie 2012
Art. 34 alin. 1 indice 2 din Legea 76/2002:

Pentru persoanele incadrate cu contract individual de munca cu timp partial, stagiul de cotizare prevazut la alin. (1) lit. a) se stabileste proportional cu timpul efectiv lucrat, prin cumularea stagiilor realizate in baza contractelor individuale de munca cu timp partial.

Norma metodologica de aplicare a Legii nr. 76/2002:

(1) In aplicarea prevederilor art. 34 alin. (1 indice 2) din lege, stagiul de cotizare aferent unui contract individual de munca cu timp partial se stabileste ca raport intre timpul de munca pentru care a fost incheiat contractul individual de munca cu timp partial si durata normala a timpului de munca.

La incetarea c.i.m angajatorul trebuie sa va elibereze decizia de incetare a c.i.m, adeverinta de vechime, adeverinta pentru somaj.
Care este durata timpului de munca in c.i.m. ? ... intrucat nu orice durata a timpului de munca va da posibilitatea de a beneficia de somaj ...
Durata timpului de munca este de 4 ore
In acest sens, stagiul dvs de cotizare trebuie sa fie de 24 de luni , daca in aceasta perioada timpul de munca a fost de 4 ore/zi..
Multumesc pentru raspunsurile foarte utile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca part-time dianak dianak 1. La un contract de munca part-time se platesc toate contributiile catre stat, la fel ca la contractul full-time ? 2. Un angajat cu contract parti-time ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza stagiul de cotizare pentru acordarea dreptului la indemnizatia de somaj? Sandu Andrei Sandu Andrei Am urmatoarea rugaminte la dvs. : In ultimile 24 de luni am lucrat cu program partial, de 4 ore / zi ; am inregistrat cererea de acordare a indemnizatiei de ... (vezi toată discuția)
Somaj se poate? natalias_111 natalias_111 Daca din luna decembrie 2008 pana in prezent sunt angajata cu CM part-time 2h/zi si inceteaza raportul de munca, am dreptul la indemnizatia de somaj? Va ... (vezi toată discuția)