avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract munca part-time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract munca part-time

1. La un contract de munca part-time se platesc toate contributiile catre stat, la fel ca la contractul full-time ?

2. Un angajat cu contract parti-time poate beneficia de somaj la incetarea raporturilor de munca prin restrucutarea firmei ?
Cel mai recent răspuns: titiana , utilizator 11:43, 22 Octombrie 2009
Angajatul cu CIM part-time beneficiaza de aceleasi drepturi si are aceleasi obligatii ca si un salariat cu norma intreaga.
1.se platesc toate taxele corespunzatoare normei de ore lucrate
2.daca aveti norma de 4 ore /zi trebuie sa aveti 24 luni lucrate in ultimele 24 luni
Art. 103. - (1) din Codul muncii prevede - Salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.
Da beneficiaza de somaj.
Art. 17. - (1) Legea 76/2002 modificata - În aplicarea prevederilor art. 34 alin. (1ind 2) din lege, stagiul de cotizare aferent unui contract individual de muncă cu timp parţial se stabileşte ca raport între timpul de muncă pentru care a fost încheiat contractul individual de muncă cu timp parţial şi durata normală a timpului de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract determinat 6 ore pe zi ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua, am si eu o nelamurire ,daca m-am angajat la 6 ore am aceleasi drepturi ca cel angajat cu 8 ore sau se considera munca part-time la 6 ore? 4 ore ... (vezi toată discuția)
Concediul fara plata Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,as dori daca se poate sa imi spuneti cat timp poate un salariat sa intre in concediu fara plata daca el e angajat la 4h/zi?Va multumesc (vezi toată discuția)
Reducerea timpului de munca missbeauty missbeauty In calitate de angajator, sperand ca situatia grea in care ne aflam este temporara, nu doresc sa reduc din personal. In schimb as dori sa stiu daca este legal ... (vezi toată discuția)