buna ziua!
tatal mea a decedat de 5 luni, sunt fiica din prima casatorie, ulterior s-a recasatorit si au mai rezultat 2 copii minori din acea casatorie. Inainte de a doua casatorie tatal meu avea casa, ferma zootehnica(aproximativ 600 de capete oi,vaci, capre si porci), firma de productie cu 40 de angajati. Suntem 3 copii si sotia lui cu care nu a realizat nici un imobil sau ceva in comun inafara de datorii. Sotia defunctului are dreptul la mostenire sau doar copiii? In cazul acesta cum se imparte mostenirea?
imi spunea cineva ca daca se poate face dovada ca tot ce a avut tatal meu a fost inainte de casatorie s-ar putea ca sotia supravietuitoare sa nu aiba parte....cel mai in varsta avocat din tara asa mi-a spus
Cred că acel cel mai în vîrstă avocat din ţară are un început de amnezie.
Sau, ca varianţă, dumneavoastră aveţi o problemă de percepţie asupra a ceea ce v-a spus el.
Soţia supravieţuitoare culege cota ei (stabilită de lege în funcţie de rudele cu care vine în concurs) din toată averea soţului, indiferent cînd ar fi fost ea dobîndită.
Mostenire
nagy judit
buna ziua, tatal meu s-a recasatorit , sunt unica fiica din prima casatorie, a murit dupa 2,5 ani dupa casatorie a doua. Intrebarea mea este daca sotia ... (vezi toată discuția)
Succesiune
sorina-sorina
Tata, mama ,2 copii majori si un apartament. Parintii au divortat, mama a murit dupa divort in 1996, succesiunea nu s-a dezbatut. Tata s-a recasatorit acum 7 ... (vezi toată discuția)