Buna ziua. In urma decesului bunicii naturale, au ramas 5 copii si o casa cu teren. Bunicul s-a recasatorit cu noua lui sotie ce avea un copil dintr-o casatorie anterioara pe care bunicul a infiat-o. Ea, bunica vitrega, nu a beneficiat de niciun drept asupra proprietatii in timpul casatoriei (o casa cu teren) pana in momentul decesului bunicului cand copiii s-au decis sa o includa si pe mama vitrega (noua sotie a bunicului) in actul de succesiune pentru a avea siguranta ca nu va fi evacuata. La cativa ani dupa decesul acesteia (inca nu s-a facut succesiunea, dar urmeaza) copiii vor sa o scoata pe mama vitrega, defuncta in fapt, din succesiunea bunicului pentru ca sora vitrega sa nu mai beneficieze de drepturile pe care cei 5 copii naturali ai bunicului le-au oferit mamei vitrege (bunica).
Bunica despre care vorbiţi avea calitatea de soţie a defunctului la data decesului acestuia.
Calitatea sa de moştenitor nu derivă din voinţa copiilor defunctului (care, chipurile, au inclus-o şi pe ea în actul de succesiune) ci din lege, ea avînd dreptul la un sfert din averea defunctului.
Orice demers în sensul preconizat de dumneavoastră este inutil.
Da, dar bunicul era proprietar pe casa inainte sa se insoare cu bunica vitrega. Eu stiam ca bunurile dobandite inaintea casatoriei au alta valoare. Sau in cazul acesta nu se aplica ?
Succesiune
vittorio1
Buna ziua si felicitari pentru modul in care reusiti sa dati o mana de ajutor noua,celor care in anumite momente santem pur si simplu dezorientati.Problema mea ... (vezi toată discuția)