avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 110 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CONTRACT DE CESIUNE DE FOLOSINTA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CONTRACT DE CESIUNE DE FOLOSINTA

Pentru a mi se deconta in continuare banii de benzina, mi s-a spus ca trebuie sa semnez un CONTRACT DE CESIUNE DE FOLOSINTA cu firma la care lucrez. Obiectul acestui contract il face autovehiculul, proprietate personala. Este normal? Ce implicatii ar putea avea pe viitor acest contract?
Cel mai recent răspuns: zoomlez , utilizator 20:21, 8 Noiembrie 2012
Poate un contract de comodat...adica dati cu folosinta gratuita vehiculul d-voastra personal societatii la care lucrati pentru a fi folosit in interesul societatii. Corect pana la un punct in sensul ca asa va pot ei deconta cheltuielile pe care le faceti cu acesta. Doar o parte ca nu se deduce tot. Sa nu uitati sa specificati ca-l folositi doar d-voastra tot pentru serviciu ca poate va treziti ca-l pot folosi si altii....Cam acestea ar fi din punctul meu de vedere implicatiile pentru viitor, si dati-l pe perioade scurte care se pot prelungi, ca e mai bine.
Citez din modelul de contract: "Obiectul prezentului contract consta in transmiterea de catre Cedant Cesionarului a folosintei, PE PERIOADA NEDETERMINATA , a autovehicolului marca .... ". De asemenea nu se specifica nicaieri in model, faptul ca doar eu sunt cel care il folosesc. In plus, nu mi s-a cerut semnarea acestui contract la angajare, ci abia acum, dupa mai bine de un an.
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2012
zoomlez, utilizator
Urmati sfatul lui unmoeglich: contract de comodat pe perioada determinata, maxim 90 de zile, cu drept de prelungire pe alte maxim 90 de zile, prin act aditionat. Specificati ca comodantul (cel care da autoturismul, adica dvs.) isi rezerva dreptul de a verifica cine utilizeaza autoturismul si dreptul de a desemna soferul acestuia (adica tot pe dvs).
Foarte important, adaugati o clauza in contract cum ca se poate denunta unilateral de catre comodant (dvs, proprietarul) contractul cu un preaviz de 1 (una) zi.
In rest, atata timp cat cheile raman mereu la dvs. nu ar trebui sa fie probleme, daca mentionati clauzele de mai sus.
Din cate am inteles firma nu permite modificarea acestui contract. In consecinta, prefer sa nu mi se deconteze benzina.
Va multumesc pentru lamuriri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de comodat nicoletapasca10 nicoletapasca10 BUNA ZIUA Am la o firma X o speta : un contract de comodat , incheiat intre o persoana fizica si o persoana juridica X, prin care , pers. fizica ii da ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat angelica36 angelica36 buna ziua daca se poate face un contract de comodat intre firma si persoana fizica care imi da spre folosinta masina? si daca da se poate deconta ... (vezi toată discuția)
Inregistrare autoturism pe firma andreeamihai andreeamihai Vreau si eu sa trec o masina pe firma. Trebuie sa fac un contract de comodat, nu? Am inteles ca nu e necesar ca acest contract sa fie facut in fata notarului. ... (vezi toată discuția)