avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contractul de comodat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contractul de comodat

BUNA ZIUA

Am la o firma X o speta : un contract de comodat , incheiat intre o persoana fizica si o persoana juridica X, prin care , pers. fizica ii da spre folosinta , firmei un autoturism , sa se foloseasca de el , In contarct e specificat ca firma poate sa-si deconteze benzina si piesele de schimb.Precizare : acest contract a fost redactat si semnat intre parti , deci nu inregistrat la finante sau in alta parte.
INTERBARE : Din punct de vedere contabil,la firma, pot sa-mi inregisrez cheltuielile cu benzina si respectiv piese auto fara nici o problema ?

Cel mai recent răspuns: eu_inginer , utilizator 15:00, 11 Noiembrie 2011
Cheltuielile legate cu inlocuirea pieselor, RCA, taxa de drum le puteti inregistra pe cheltuieli deductibile.
Daca cu autoturismul efectuati transport de personal la si de la locul de munca, daca se face aprovizionarea de marfa cu scopul de a fi vanduta si al obtinerii de venituri, puteti inregistra atat combustibilul, cat si TVA-ul pe cheltuieli deductibile.

Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
multumesc, deci sa inteleg ca acest contract de comodat nu trebuie inregistrat la finante ,si e ok asa.
in ceea ce priveste cheltuiala cu combustibilul, cu autoturismul circula inginerul (care are contract de munca ) si care isi intocmeste foi de parcurs, de la sedul firmei, la locul unde este santierul firmei la care le supravecheaza lucrarile. pot sa inreg pe : 6022?
folositi 624 in situatia dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate combustibil si tva aferent dupa 01.07.2012 MINPOP MINPOP O soc. comerciala foloseste pentru aprovizionare marfuri un microbuz in baza unui contract de comodat cu o persoana fizica . Doresc sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli combustibil - ajutor sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Am o intrebare si daca puteti va rog ajutati cat mai repede. Am o firma care presteaza servicii la o alta firma. La firma respectiva nu este angajata ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pt deplasari administrator microintreprindere florinps florinps Buna ziua, Am o nelamurire si sper sa gasesc aici un raspuns. Sunt asociat, administrator si unic angajat pe functia Director Societate Comerciala la un SRL ... (vezi toată discuția)