avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general deductibilitate combustibil si tva aferent dupa ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

deductibilitate combustibil si tva aferent dupa 01.07.2012

O soc. comerciala foloseste pentru aprovizionare marfuri un microbuz in baza unui contract de comodat cu o persoana fizica .
Doresc sa stiu daca pot inregistra cheltuielile cu combustibilul consumat in contabilitatea firmei si in ce masura se pot considera deductibile ch.cu combustibilul cat si TVA-ul aferent.Sunt suficiente bonurile de benzina si foile de parcurs pentru inregistrarea in contabilitate?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 12:10, 21 Octombrie 2012
da
Conform modificarilor aduse prin OUG 125/2011, ramane in continuare valabila deductibilitatea integrala a cheltuielilor cu combustibilul si TVA aferenta, in situatia in care autoturismele sunt utilizate exclusiv in scopul activitatilor exceptate de la art 145 1 si art 21 alin 4 lit t din Codul fiscal, indiferent daca este vorba de autovehicule aflate in proprietatea societatii ori folosite cu alt titlu (leasing, inchiriere, comodat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu combustibilul Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca pentru un autoturism folosit de un agent de vanzari, cu care se duce si ia marfa de la furnizori pt. a o vinde ... (vezi toată discuția)
Si tot nu inteleg care sunt ch.deduct.si care nu MOCANU DOINA MOCANU DOINA Am citit si recitit OUG 34/ 2009 si tot am dubii in privinta cheltuielilor deductibile. Va rog din suflet sa ma \"luminati\" pentru ca a trecut deja ... (vezi toată discuția)
Deduc sau nu sama sama buna poate careva dintre voi sunteti mai dezghetati la minte. cum procedam incepand cu luna mai cu TVA-ul la leasing si la combustibil, dar cu ... (vezi toată discuția)