avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general deductibilitate combustibil si tva aferent dupa ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

deductibilitate combustibil si tva aferent dupa 01.07.2012

O soc. comerciala foloseste pentru aprovizionare marfuri un microbuz in baza unui contract de comodat cu o persoana fizica .
Doresc sa stiu daca pot inregistra cheltuielile cu combustibilul consumat in contabilitatea firmei si in ce masura se pot considera deductibile ch.cu combustibilul cat si TVA-ul aferent.Sunt suficiente bonurile de benzina si foile de parcurs pentru inregistrarea in contabilitate?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 12:10, 21 Octombrie 2012
da
Conform modificarilor aduse prin OUG 125/2011, ramane in continuare valabila deductibilitatea integrala a cheltuielilor cu combustibilul si TVA aferenta, in situatia in care autoturismele sunt utilizate exclusiv in scopul activitatilor exceptate de la art 145 1 si art 21 alin 4 lit t din Codul fiscal, indiferent daca este vorba de autovehicule aflate in proprietatea societatii ori folosite cu alt titlu (leasing, inchiriere, comodat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu combustibilul Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca pentru un autoturism folosit de un agent de vanzari, cu care se duce si ia marfa de la furnizori pt. a o vinde ... (vezi toată discuția)
Si tot nu inteleg care sunt ch.deduct.si care nu MOCANU DOINA MOCANU DOINA Am citit si recitit OUG 34/ 2009 si tot am dubii in privinta cheltuielilor deductibile. Va rog din suflet sa ma \"luminati\" pentru ca a trecut deja ... (vezi toată discuția)
Deduc sau nu sama sama buna poate careva dintre voi sunteti mai dezghetati la minte. cum procedam incepand cu luna mai cu TVA-ul la leasing si la combustibil, dar cu ... (vezi toată discuția)