avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare bani hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare bani hotarare judecatoreasca

Am fost dat in judecata in calitate de parat de o firma de distributie a energiei termice la un contract de cesiune intocmit de asociatia de proprietari dar totul fiind un fals grosolan pe care l-am dovedit in instanta prin angajarea unui expert contabil.
am primit sentinta in care reclamanta este obligata sa-mi plateasca cheltuieli de judecata de 500 lei,intrebarea mea este cum procedez sa-mi recuperez aceasta suma
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:09, 8 Noiembrie 2012
Mai intai duceti-va la cei care v-au dat in judecata si ceretii-le banii.
Daca nu vor sa plateasca apelati la executorul judecatoresc urmand pasii de mai jos:

-dupa ce sentinta ramane definitiva o investiti cu titlu executoriu
-apelati la un executor judecatoresc care va recupera banii dumneavoastra.
Desigur, va trebui sa avansati onorariul executorului dar acesta va fi platit in final tot de partea care a pierdut procesul.
Ca sa nu alergati dumneavoastra puteti plati un avocat sa se ocupe de problema. Si onorariul acestuia va fi platit tot de vinovati.
Formulati cererere catre instanta judecata pentru investirea cu formula executorie a hotararii
Ulterior contactati executor judecatoresc responsabil domiciliului debitorului dvs
Va fi destul de greu de executat asociatia de proprietari,eventual se va ajunge la blocarea contului acesteia
ynocentta a scris:
Va fi destul de greu de executat asociatia de proprietari,eventual se va ajunge la blocarea contului acesteia

Dar ce aveti cu asociatia si contul acesteia?
Recititi mesajul si o sa gasiti ca spune clar: "Am fost dat in judecata in calitate de parat de o firma de distributie a energiei termice"
si apoi se spune:
"am primit sentinta in care reclamanta este obligata sa-mi plateasca cheltuieli de judecata de 500 lei".
Reclamanta este firma de distribuitie si nu asociatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata ionutyahoocoom ionutyahoocoom Am castigat recent un proces si un recurs si nu am primit cheltuieli de judecata cu toate ca in hotarare scrie ca parata sa suporte cheltuielile de judecata si ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli de judecata ContSters275905 ContSters275905 Buna ziua, Doresc un sfat juridic din partea Dvs. cum este mai bine sa procedez. Am avut un proces civil pe care l-am pierdut, in consecinta am cazut in ... (vezi toată discuția)
Proces cu banca ddaniel ddaniel Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: In anul 2014 am dat in judecata o banca din Romania in care am reclamat clauzele abuzive in care am ... (vezi toată discuția)