avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... RELATIILE DE MUNCA ANGAJAT-ANGAJATOR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

RELATIILE DE MUNCA ANGAJAT-ANGAJATOR

Buna seara,

In momentul in care intru in concediu de maternitate ,ca sa beneficiez de indemnizatie crestere copil, trebuie sa fi activat intr-un singur loc de munca 12 luni sau pot sa am cumulul mai multor locuri de munca care adunate sa mi dea 12 luni???

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:30, 6 Februarie 2013
daca da, imi puteti motiva si articolul din lege? multumesc
Realizarea de venituri in timp

Pot solicita acordare indemnizatie crestere copil persoanele care au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit o perioada de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului.

IMPORTANT!

In masura in care CCC si indemnizatia cretere copil se solicita in cursul lunii, la calcularea celor 12 luni se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, acestea fiind considerate luna intreaga.

multumesc. deci inteleg ca si cumulate locurile de munca si adunate impreuna facand 12 luni, am dreptul ?
Cele 12 luni care se iau in considerarea pot fi la acelasi angajator sau cumulate de la mai multi angajatori .. text de lege nu exista pentru asa ceva, insa exista un principiu de drept care se aplica in aceste situatii: Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus = Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem.
swetangelus a scris:

multumesc. deci inteleg ca si cumulate locurile de munca si adunate impreuna facand 12 luni, am dreptul ?


Da. Dar trebuie ca cele 12 luni de lucru (la angajatori diferit) cumulate sa acopere ultimele 12 luni calendaristice inainte nasterii copilului.

Cu alte cuvinte trebuie ca in ultimul an inaintea nasterii sa fi lucrat, chiar daca la 100 de angajatori diferiti.

Alte discuții în legătură

Contact de munca pentru crestere copil iuliangl iuliangl va rog sa ma lamuriti in legatura cu Concediu pentru cresterea copilului 2011.O persoana a lucrat pana pe daca de 18 martie 2011 timp de 3 ani jumate fara ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a primi indemnizatie pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani BG BG Va rog sa-mi spuneti daca exista vreun impediment in obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ANI, in situatia in care in ... (vezi toată discuția)
Cic/indemnizatie/norma fractionata andreea.ilic andreea.ilic Buna! in ultimii 2 ani, am lucrat la 2 firme avand un contract cu norma intreaga si unul cu norma fractionata. Acum urmeaza sa intru in concediu de ingrijire ... (vezi toată discuția)