avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... legislatie rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

legislatie rutiera

elevul unei scoli de soferi sub indiactiile instructorului auto ,face deseori opriri pe un spatiu interzis,la oprirea interzisa sau pe saptiul verde.cui i se va aplica amenda contraventionala?elevul poate fi considerat conducator auto fara a detine permis de conducere?.cu multumiri,antin.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:35, 8 Noiembrie 2012
Raspunderea contraventionala in astfel de cazuri apartine instructorului auto (art.107 din Codul rutier).
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2012
Ana-Maria Dinescu, Avocat
AnaMariaGadescu a scris:

Raspunderea contraventionala in astfel de cazuri apartine instructorului auto (art.107 din Codul rutier).

art.107 se aplica instructorului numai in anumite cazuri. 100, 101, 102 /3, 103/2 si 106.

Art.107. - Sancţiunile prevăzute la art.100 alin.(3), art.101 alin.(3), art.102 alin.(3), art.103 alin.(2) şi art.106 se aplică şi instructorului auto atestat, aflat în procesul de instruire practică a persoanelor pentru obţinerea permisului de conducere ori examinatorului aflat în timpul desfăşurării probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere.

in legislatie contraventiile se aplica conducatorilor auto ceea ce presupune ca sunt detinatori ai permisului de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis 3 luni Logan2 Logan2 Pe data 13 sep 2019 mi s a suspendat permisul pentru 90 zile,cu alcoolemie 0,29 in aer expirat,fiind implicat si intr un accident usor,o tamponare usoara ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat neacordare de prioritate adina23 adina23 buna ziua, am o cunostiinta, care acum 2 luni si jumatate aproximativ i-a fost suspendat permisul auto pentru neacordare de prioritate cu accident dar fara ... (vezi toată discuția)
Suspendare 90 de zile Sabin claudiu Sabin claudiu Buna ziua...am avut permisul suspendat pe o perioada de 90 de zile...pt depasirea vitezei in localitate...am stat 90 de zile plus dovada...nu am dat nici un ... (vezi toată discuția)