avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am sanse de contestare a deciziei medicului expert a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am sanse de contestare a deciziei medicului expert a asigurarilor medicale ?

SALUT.
Medicul asigurarilor sociale a emis urmatoarea decizie :
"In ce priveste :
* diagnosticul clinic X
* gradul de invaliditate X
* cauza invaliditatii X
* termenul de revizuirea X
intrucat a fost emisa :
> Cu nerespectarea procedurii legale care prevede obligativitatea prezentarii titularului (cu documentatia medicala prevazuta de lege ) pentru a fi examinat de medicul expert in vederea expertizarii capacitatii de munca ;avand in vedere legislatia de asigurari sociale in vigoare , daca o persoana ,indiferent de afectiunea pe care o are , nu se prezinta (cu documentatia necesara privind afectiunea) la medicul expert pentru examinare si analiza dosarului medical , atunci nu s-a efectuat evaluarea capacitatii de munca a acestei persoane si nu exista pronuntarea unui medic expert cu privire la incadrarea sau neincadrarea intr-un grad de invaliditate ,iar decizia asupra capacitatii de munca nu poate fi legal emisa .In acest caz ,persoana respectiva poate avea calitatea de bolnavdar nu si calitatea de pensionar de invaliditate .
> In lipsa concluziilor medicului expert al CEM nr IV,
> De catre o persoana care avea numai competenta redactarii deciziei , NU si a evaluarii capacitatii de munca si astfel incadrarea in gradul II de invaliditate la data de __.__. 2011 .
Prezenta decizie inlocuieste Decizia nr___ /___ din data de ___.___.2009


Au sosit patru astfel de instiintari pentru 2010 , 2009 , oct 2008 si mar 2008 .e solicitate . Pensia este pe caz de boala , revizuibila . De fiecare data am dus la comisie actele solicitate .
La comisia din 2012 , am aflat ca erau necesare mai multe analize si expertize , pentru dovedirea bolilor .
Nu stiu ce urmeaza dupa aceste decizii .
Cum pot contesta aceste decizii ale Medicului expert al asigurarilor sociale ?
Multumesc anticipat pentru ajutor .
Numai in instanta se poate contesta decizia comisiei de experti, iar instanta nu prea da castig de cauza pacientului pentru ca ea apeleaza la alta comisie de expertiza, care de obicei ii da dreptate primei!
Deciziile medicale asupra capacitatii de munca pot fi contestate, in termen de 30 de zile de la comunicare, la comisiile medicale de contestatii in temeiul art. 71, alin. (6) , Legea 263/2010. Comisiile medicale de contestatii functioneaza in cadrul centrelor regionale de expertiza medicala a capacitatii de munca si Institutului National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca.
Privind sansele de admitere a contestatiei, acestea depind de motivele invocate. Deciziile medicale asupra capacitatii de munca necontestate in termen raman definitive.

Casa de pensii va putea dispune suspendarea pensiei, conform prevederilor art.114 din lege, precum si emiterea unei decizii de debit pentru sumele incasate necuvenit in termenul de prescriptie de 3 ani.
Deciziile de pensie emise de casele teritoriale de pensii pot fi contestate, in termen de 30 de zile de la comunicare, la Comisia Centrala de Contestatii (art.149, alin. (1), Legea 263/2010).
sanse de contestare a deciziei medicului expert a asigurarilor medicale ?


Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2012
ContSters233678, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia a hotarat depensionarea tatalui meu mantraian mantraian Tatal meu are 61 de ani si a primit o pensie de boala conform dosarului medical pana in aceasta toamna cand in cadrul comisiei a primit decizia de suspendare a ... (vezi toată discuția)
Pensie anetaaneta anetaaneta Am miopie forte peste - 23 pensionata gr 2 cu complicatiile acestei boli, recent am facut o interventie pentru cataracta si a fost schimbat cristalinul si port ... (vezi toată discuția)
Unde pot sa fac contestatie la decizia asupra capacităţii de muncă kokobil kokobil Mă numesc Dumitrescu Dan Cosmin,sunt domiciliat în localitatea Roşiile,Judeţul Vâlcea,şi,conform documentaţiei de mai jos,sunt încadrat în gradul 1 de ... (vezi toată discuția)