doresc sa achizitionez un teren care are cadastrul facut in local si reprezinta o parcela dintr-o tarla (total 5100 mp2). pe teren este construita o hala cu toate autorizatiile necesare si receptia finala facuta. hala insa nu are cadastru si nu este inscrisa in cartea funciara. pentru a se ridica tarlaua si a se face cadastru in stereo este extrem de greu deoarece tarlaua este imensa si implica prea mult efort si in special cheltuieli.
ce probleme pot aparea daca fac aceasta achizitie?
pot obtine fara probleme toate autorizatiile de functionare ca service auto cu spalatorie, vopsitorie si eventual si dezmembrari fara sa aiba acest cadastru in stereo 70 si fara sa fie hala inscrisa in cartea funciara?
in afara ca nu pot instraina practic hala, ci doar terenul... si nu o pot gira la vreo banca in viitor, fara sa ii fac cadastru in stereo, ce alte probleme mai pot avea?
" Fara cadastru si intabulare, nu puteti face acte de dispunere asupra proprietatii."
pai terenul are cadastru si intabulare. stiu ca nu pot face acte de dispunere asupra halei, dar ma interesa daca pot desfasura vreo activitate comerciala in ea. daca ma incurca cu ceva in obtinerea avizelor de functionare de la vreo institutie sau alte probleme plecate de la lipsa cadastrului pe cladire.
Am gasit pt.dv.: Actele de proprietate necesare pentru inchirierea unui imobil ;
-Extras de Carte Funciara
-Proces verbal de predare-primire imobil
-Contract de inchiriere tip de la Administratia Finaciara
-Declaratie fiscala pentru declararea venitului impozabil rezultat din chirie
-Timbre fiscale
-Chitante cheltuieli, sa ateste ca sunt achitate la zi
-Actele de identitate ale partilor (locator si locatar)
In cazul in care locatorul este persoana juridica, sunt necesare si urmatoarele:
Statutul firmei;
CUI;
Acordul (daca este cazul) Asociatiei de Proprietari/Locatari pentru infiintarea in imobil a unui sediu de firma sau a unui punct de lucru;
Imputernicire pentru inchiriere;
Actul de identitate al imputernicitului;
Stampila
Carte funciara
SPIREA
Cu siguranta proprietatea mea dispune de un nr la cartea funciara doar ca eu nu-l cunosc.In cazul in care nu am cadastrul si intabularea facuta si nu cunosc ... (vezi toată discuția)