avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte necesare pentru intabularea unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte necesare pentru intabularea unui teren

Am un teren pe care vreau sa-l intabulez.Care este primul pas pe care trebuie sa-l fac pentru a-l intabula.Daca puteti sa-mi spuneti caror institutii trebuie sa ma adresez in primul rand. Mai exact procedura, pas cu pas.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:04, 19 Aprilie 2010
Intabulare=inscrierea dreptului de proprietate in cartea funciara. Daca aveti un act care consfinteste dreptul dvs de proprietate(contract v-c, act de donatie, certificat de mostenitor...), va prezentati cu actul la Cartea funciara si va "intabulati".
intrebarea mea este , care este modul de dobandire al terenului? Aveti titlu de proprietate, o hotarare judecatoreasca? Din ce zona sunteti? va intreb acest lucru pentru ca fiecare BCPI are o activitate diferita desi este reglementata prin aceasi lege
In primul rand va trebuie actul de proprietate.Dupa aceea trebuie sa faceti schita topocadastrala a terenului respectiv. In cele din urma trebuie sa mergeti la Oficiul de Cadastru sa vi-l intabulati pe baza unei cereri.Cel mai simplu adresati-va unei firme de cadastru, aceasta se va ocupa de toate in schimbul unui onorariu care nu este foarte mare.Cel mai mult costa masuratorile.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Primul pas: cadastru.
Luati legatura cu o persoana autorizata, careia ii veti prezenta un dosar cu urmatoarele acte:
- copie act identitate titular drept proprietate/mostenitor
- copie certificat mostenitor (daca este cazul);
- copie legalizata a titlului de proprietate;
- o cerere tip;
- un mandat tip, prin care il imputerniciti pe respectivul sa execute pentru dvs. lucrarile aferente documentatiei cadastrale si sa va reprezinte in fata OCPI in vederea intabularii dreptului de proprietate.
- copie conform cu originalul a planului parcelar in coordonate stereo 70 de la primarie, pentru tarlaua in care este situat terenul dvs.
Dupa executarea documentatiei cadastrale, aceeasi persoana se va ocupa si de intabulare, urmand sa va inmaneze, la final, incheierea de intabulare a dreptului de proprietate in cartea funciara, emisa de OCPI.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren cerul cerul Dupa decesul tatalui meu vreau sa vand un teren intravilan care a apartinut acestuia in baza unui act de donatie. Singurele actele care le am la acest teren ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren gabiraco gabiraco Buna ziua. Am titlu de proprietate pe un teren de 10100 mp si din anul 2007 tot incerc sa il intabulez si nu reusesc. Problema este ca Primaria de care ... (vezi toată discuția)
Mentionarea in cf. ,, imobil fara o localizare certa '' timo49 timo49 In Ordinul 700/ 2014 privind aprobarea Regulamentului de avizare , receptie si inscriere in evidentele de cadastru si carte funciara , la art. 87 , al 2. , se ... (vezi toată discuția)