avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legea 12/1990/ art 1 a
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legea 12/1990/ art 1 a

Buna ziua.
Aveam un site web prin care vindeam produse naturiste pe care le cumparam de la un furnizor cu factura in nume propriu, adica pe pers fizica fara nici un fel de autorizatie de vanzare. Produsele le comercializam cu un adaos de 10% fata de pretul cu discount pe care il aveam fiind inscris intr-un sistem mlm de produse naturiste.
Garda financiara mi-a intocmit un p v prin care se constata acest lucru. Am primit amenda si dispunerea confiscarii veniturilor realizate in mod ilicit conf art. 1.a. si 4.2. Practic cumparam si le vindeam mai departe cu un pret mai mic fata de pretul cu amanuntul practicat de furnizor.
Ce pot sa fac pentru ca desi amenda este de doar 500 lei, veniturile realizate, sunt mult prea mari fata de profitul realizat si este absurd sa platesc 42000 lei pt un profit de 3900 lei in 5 luni de zile?
Mentionez ca nu s-a facut referire la ce anume lege am incalcat conform art 1.a. si practic populatia nu a fost deloc prejudiciata pt ca vindeam sub pretul cu amanuntul al furnizorului, in plus cam asta e ideea in toate sistemele de mlm, adica sa cumperi mai ieftin si sa vinzi mai departe la diferite persoane.
La partea B, din pv, se specifica in conf cu art 4 al. 2 din 12/1990 ca "Se dispune confiscarea urmatoarei sume 42.760,55 lei reprezentand valoarea totala a incasarilor obtinute din vanzarea on-line a produselor "calivita" de catre Guran Alexandru fara a poseda autorizatie de comercializare", dar articolul din lege specifica "Veniturile obţinute ilicit de persoanele fizice sau juridice din activităţile prevăzute la art. 1, precum şi încasările în întregime din vânzarea mărfurilor a căror provenienţă nu este dovedită se confiscă şi se fac venit la bugetul administraţiei publice centrale." Poate fi contestat pv pe motiv ca incasarile obtinute din vanzarea online ar face referire la partea a 2-a (precum şi încasările în întregime din vânzarea mărfurilor a căror provenienţă nu este dovedită) si sa zic ca de fapt am documente de provenienta a marfurilor, sau e clar ca se refera la prima parte si anume "Veniturile obţinute ilicit de persoanele fizice" fiind acelasi lucru cu "valoarea totala a incasarilor obtinute din vanzarea online fara autorizatie de comercializare"?
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2012
alexguran, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexguran , utilizator 13:44, 9 Noiembrie 2012
La data si ora care erau trecute pe procesul verbal eu nu aveam deschis nici un site web de comert online, acesta fiind inchis in urma vizitei la domiciliu pe care agentii garzii financiare au facut-o in data de 07.11.2012. Constatarea ca nu posed autorizatie este corecta dar nu aveam pentru ce sa posed acea autorizatie, deoarece la momentul incheierii procesului verbal eu nu desfasuram activitate de comert intrucat site-ul web a fost sters din data de 07.11.2012. Garda financiara nu poate dovedi in nici un fel ca eu mai desfasuram activitati comerciale la momentul incheierii procesului verbal. In plus procesul verbal consemneaza in mod eronat ca a fost efectuat un control in data de 08.11.2012 la domiciliul meu cand in fapt acest proces verbal a fost incheiat la sediul Garzii financiare Dolj, in prezenta celor doi agenti constatatori si a inca unui agent al garzii financiare.
Pot face contestatie pe baza faptului ca in pv locul constatarii faptului contraventional este trecut gresit intentionat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este pedeapsa pentru bisnita? bogg bogg Buna ziua. As dori sa stiu care este pedeapsa pentru bisnita (cumparare si revanzare diverse, fara acte, in vederea obtinerii unui oarecare profit), si cum ... (vezi toată discuția)
Achizitii de produse dela persoane fizice stefanitaorzan stefanitaorzan Buna ziua Detin un magazin de produse naturiste in Galati si am descoperit pe net o serie de produse naturiste, cosmetice de la diverse persoane fizice care ... (vezi toată discuția)
Se poate recupera marfa confiscata prin faptul ca p v este scris fara a se specifica corect fapta? Adrian Nemteanu Adrian Nemteanu Salut. sunt Adrian!. Va rog sa-mi spuneti daca un PV este scris fara a descrie fapta pe care as fi comis-o, pot recupera marfa confiscata? -EX . In PV scrie ... (vezi toată discuția)