avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna dimineata!
Am o intrebare? Fosta sotie pleaca din tara si nu am facut partajul cu aceasta,partajul se poate face si in lipsa ei?s-au se poate prescrie dupa o perioada?Mentionez ca sunt divortat de 2 ani aproape si avem un apartament, in care eu locuiesc.In toata aceasta perioada eu platesc toate cheltuielile casei,pe aceasta nu o intereseaza!
Cel mai recent răspuns: gogudany , utilizator 14:10, 9 Noiembrie 2012
Da, puteti cere partajul si in lipsa ei. Cum v-ati gandit sa partajati ?
Daca vreti sa ramaeti cu apartamentul, trebuie sa-i dati o suma de bani pentru partea dansei. Daca nu faceti partajul acum, consider ca e un lucru bun ca aveti timp sa strangeti bani. Ce interes ati avea sa partajati acum?
E normal ca cel ce locuieste sa plateasca cheltuielile.
Dansa ar trebui sa plateasca partea ei de impozit si sa contribuie la cheltuieli cu reparatia, atat. Pentru cheltuielile ce o privesc dar le veti plati dvs, veti avea un drept de creanta la partaj.
Daca aveti rate de platit la apartament.. e de rau, n-o puteti obliga sa le plateasca ( in timp util, desigur)
Multumesc!
Puteti face oricand partajul, chiar si dupa 20 de ani, neexistand un drept de prescriptie.

Este posibil ca procesul sa dureze mai mult pt a se face procedura de citare a fostei sotii in strainatate. In rest, dosarul isi va urma cursul firesc.
Multumesc!
O zi placuta va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj fara divort gepop gepop sunt intr o situatie disperata, fara iesire. am cumparat un apartament si o masina in timpul casatoriei. am si 2 copii. care e forma legala prin care pot ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri familiale loredana_elle loredana_elle Buna seara! Sunt casatorita de 8 ani si am ajuns sa nu ne mai intelegem.In urma neintelegerilor sotul m-a avertizat ca nu mai participa cu absolut nimic in ... (vezi toată discuția)
Partaj antondana antondana Buna seara ma numesc Dana sunt divorțata de 3ani si nu am facut partaj fostul soț e plecat din tara si eu am rămas in casa am un băiat de 14 ani care e in ... (vezi toată discuția)