Buna dimineata!
Am o intrebare? Fosta sotie pleaca din tara si nu am facut partajul cu aceasta,partajul se poate face si in lipsa ei?s-au se poate prescrie dupa o perioada?Mentionez ca sunt divortat de 2 ani aproape si avem un apartament, in care eu locuiesc.In toata aceasta perioada eu platesc toate cheltuielile casei,pe aceasta nu o intereseaza!
Da, puteti cere partajul si in lipsa ei. Cum v-ati gandit sa partajati ?
Daca vreti sa ramaeti cu apartamentul, trebuie sa-i dati o suma de bani pentru partea dansei. Daca nu faceti partajul acum, consider ca e un lucru bun ca aveti timp sa strangeti bani. Ce interes ati avea sa partajati acum?
E normal ca cel ce locuieste sa plateasca cheltuielile.
Dansa ar trebui sa plateasca partea ei de impozit si sa contribuie la cheltuieli cu reparatia, atat. Pentru cheltuielile ce o privesc dar le veti plati dvs, veti avea un drept de creanta la partaj.
Daca aveti rate de platit la apartament.. e de rau, n-o puteti obliga sa le plateasca ( in timp util, desigur)
Puteti face oricand partajul, chiar si dupa 20 de ani, neexistand un drept de prescriptie.
Este posibil ca procesul sa dureze mai mult pt a se face procedura de citare a fostei sotii in strainatate. In rest, dosarul isi va urma cursul firesc.
Partaj fara divort
gepop
sunt intr o situatie disperata, fara iesire. am cumparat un apartament si o masina in timpul casatoriei. am si 2 copii. care e forma legala prin care pot ... (vezi toată discuția)
Partaj
antondana
Buna seara ma numesc Dana sunt divorțata de 3ani si nu am facut partaj fostul soț e plecat din tara si eu am rămas in casa am un băiat de 14 ani care e in ... (vezi toată discuția)