avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu ingrijire copil 3 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu ingrijire copil 3 ani

Concediul ptr. ingrijire copil pana la 3 ani, copil insuficient dezvoltat fizic, ptr. varsta lui, se poate obtine dupa terminarea concediului de crestere copil pana la 2 ani ?
Care este procedura ? In acest concediu pana la 3 ani, se beneficiaza de vreo indemnizatie de crestere a copilului ?
Cel mai recent răspuns: SILVIA HORVATH , Contabil 12:39, 9 Noiembrie 2012
1. Daca obtineti certificat de handicap pentru copil puteti prelungi CCC pana la varsta de 3 ani a copilului.

2. Cu o copie dupa certificatul de handicap mergeti la angajator si faceti o cerere de prelungire a suspendarii CIM pana va implini copiliul 3 ani.

3. Cu o copie dupa certificatul de handicap si o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM mergeti la Primarie si solicitati prelungirea CCC pana la 3 ani.

4. Veti primi aceeasi indemnizatie pentru CCC.

Starea de sanatate a copilului este stabilita de medic, iar cerificatul de handicap se obtine ca urmare a constatarii starii de handicap, nu este o data, in timpul sau dupa terminarea concedilui pentru cresterea copilului pana la doi ani, starea de handicap constatata se constata de Comisia de protectie a copilului de pe langa Cosiliul judetean din judetul dumneavoastra.
In baza cerificatului eliberat de aceasta comisie aveti dreptul la concediul pentru cresterea copilului pana la 3 ani, beneficiind de aceeasi indemnizatie pe care ati primit-o pana la 2 ani.A se vedea prevederile O.111/2010, modificata si compl. pana la 31 10.2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic pentru copii cu handicap baghera57 baghera57 cum pot sa intru in crestere copil cu handicap pana la varsta de 3 ani? in baza carei legii si ce documente sunt neceare.astept raspuns cat mai urgent (vezi toată discuția)
Indemnizatie si concediu crestere copil cu handicap cristisy cristisy Buna seara Am si eu o problema si o nelamurire in acelasi timp. Am nascut un baietel si am optat pentru ccc pana la 1 an. Acum baietel are 10 luni si a fost ... (vezi toată discuția)
Prelungire cu an a concediului crestere copil violeta54 violeta54 Buna seara O angajata care este inca in CCC a adus un \\"Certificat de incadrare copil cu handicap mediu \\" de Spitalul Judetean .. si de la Protectia ... (vezi toată discuția)