avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungire cu an a concediului crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungire cu an a concediului crestere copil

Buna seara
O angajata care este inca in CCC a adus un "Certificat de incadrare copil cu handicap mediu " de Spitalul Judetean .. si de la Protectia copilului !!!! (nu stiu de ce de acolo) si doreste prelungirea pana la 3 ani a concediului crestere copil -acum copil cu handicap
Nu stiu ce trebuie sa fac acum!!!
Ea a spus ca pe baza acelui certificat se mareste durata CCC pana la implinirea vartei de 3 ani a copilului
Am nevoie de ajutor; daca cineva a avut aceasta problema si cum a rezolvat-o
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:16, 12 Septembrie 2013
1. - Salariata face o cerere catre angajator prin care solicita prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a a prelungi concediul crestere copil (CCC) pana la varsta de 3 ani.
- Ataseaza la cerere o copie dupa certificatul de handicap al copilului.

2. Certificatul este emis de comisia de expertiza medicala de pe langa Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

3. Angajatorul emite decizia de prelungire a suspendarii CIM pana la varsta de 3 ani a copilului (sau pana la data care scrie in certificatul de handicap dar nu mai mult de varsta de 3 ani).

4. Cu o copie dupa acaesta decizie si o copie dupa certificatul de handicap salariata se duce la Primarie pentru prelungirea platii indemnizatiei pentru CCC.

5. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;

b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
...
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil cu handicap Catalin_a76 Catalin_a76 Sunt in crestere si ingrijire copil pana la 1 an. Copilul meu are o problema de sanatate si i-am scos certificat de incadrare in handicap. Valoarea ... (vezi toată discuția)
Prelungire cic copil cu handicap giacris giacris Daca copilul unei angajate face 1 an pe 1 martie 2013 si m-a anuntat astazi, 04 februarie ca sapt viitoare va aduce un certificat de handicap pentru copil, pot ... (vezi toată discuția)
Cerere continuare suspendare cim in baza legii 448/2006 roxana2308 roxana2308 Buna seara, O angajata se afla in concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani. Solicita printr-o cerere, in baza legii 448/2006, prelungirea ... (vezi toată discuția)