avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... O problema cu banca...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

O problema cu banca...

Buna ziua! Am o problema cu una dintre banci. Prietena mea a facut un credit acum 4 ani de zile. A platit fiecare rata in fiecare luna nu a existat luna in care sa nu plateasca. Acum din luna martie a ramas fara servici datorita faptului ca fundatia umanitara unde a lucrat ea s-a desfintat. De atunci isi cauta intr-una servici si nu gaseste, a fost la multe interviuri si degeaba. La aceasta banca unde are rate a avut si o asigurare de 4 luni atat au asigurat cei de la firma de asigurari ratele ei. Acum prietena mea este obligata sa plateasca rata la banca dar din pacate nu are de unde. Cei de la banca tot suna si ameninta. Prietena mea locuieste cu mine de 7 ani intr-o garsoniera. Garsoniera este a mea proprietate personala. Ultima amenintare a bancii a fost ca acestia vor trimite un executor judecatoresc la noi acasa pentru a confisca toate bunurile gasite in casa indiferent ca acestea sunt ale mele si ca eu trebuie sa demonstrez ca bunurile din casa imi apartin. Intrebarea mea este daca exista posibilitatea ca cei de la banca sa faca asa ceva? Prietena mea nu detine nici un bun iar eu nu mai am facturile si chitantele la toate bunurile din casa. Tin sa anunt si ca ea are buletinul pe alta adresa iar pe adresa aceasta unde locuim are viza de flotant(eu am luat-o in spatiu).
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:24, 9 Noiembrie 2012
Nu , lucrurile care se afla in casa se prezuma a fi ale proprietarului casei, nu aveti de dovedit ca bunurile sunt ale dvs, ci executorul ca-s bunurile fetei.
Din ce spuneti, nu executorul v-a zis asta, ci vreun competent de la banca.
Buna ziua,

in masura in care executorul ar proceda la executarea silita a acestor bunuri, am fi cu sigurnata in fata unui abuz. Fiind insa vorba despre un executor bancar, nu este exclus ca ei sa incerce sa faca asta.
Daca vor proceda in acest mod veti fi nevoit sa formulati o contestatie la executare impotriva procedurii de executare silita, ocazie cu care sarcina probei va apartine - adica dvs sunteti cel care trebuie sa faceti dovada ca bunurile va apartin. Chiar daca nu mai aveti facturile, veti putea face dovada cu martori, astfel ca va veti pastra bunurile care sunt proprietatea dvs.

Avocat Constantin Boncu
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2012
bogatasu79, utilizator
Fiind insa vorba despre un executor bancar,

Nu mai avem executori bancari, ci numai judecatoresti.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua eremia 12 eremia 12 Buna ziua asa avea si eu o intrebare, am un credit de nevoi personale fara giranti si fara garantii pe o durata de 7 ani am platit rata lunar ca oricare om dar ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii bancare persoana fizica ContSters104330 ContSters104330 Buna ziua, Vesnica problema a datoriilor neachitate catre banca ma framanta si pe mine.Nu cunosc legile si nu am habar de ceea ce mi se poate intampla daca nu ... (vezi toată discuția)
Neplata ratelor bancare dunare dunare am un imprumut de nevoi personale fara ipoteca, garantat cu salariul la vremea respectiva, pe care nu il mai pot achita. in iunie 2-10 am ramas fara loc de ... (vezi toată discuția)