avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită neplata ratelor bancare
Discuție deschisă în Executare silită

neplata ratelor bancare

am un imprumut de nevoi personale fara ipoteca, garantat cu salariul la vremea respectiva, pe care nu il mai pot achita. in iunie 2-10 am ramas fara loc de munca , nu am alte persoane in familie, si nu am venit negasindu-mi un loc de munca. banca ma ameninta cu executarea silita. in ce consta aceasta executare, mi se poate lua casa (pe care nu am ipoteca) sau doar bunurile din casa?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 18:36, 5 Martie 2011
Buna ziua !
In masura in care nu aveti venituri banca poate urmari silit bunurile proprietate pe care le detineti raportat la sumele pe care le mai aveti de achitat ( rate , penalitati executare , cheltuieli executare silita) .
Daca aveti casa pe numele dvs aceasta va fi scoasa la licitatie si banca va incasa suma pe care o datorati, executorul va incasa onorariul de excutare si daca mai raman ceva bani va vor fi restituiti dvs.
este irelevant faptul ca dvs nu aveti din luna iunie 2010 servici.In contractul bancar nu era ma mult ca sigur stipulata aceasta situatie ca fiind asimilta foreti majore.asadar, absolut toate bunurile dvs mobile-imobile vor fi luate in calcul pentru indestularea bancii si a onorariului executorului judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitarea bunului imobil executat vera.sandu vera.sandu buna ziua, povestea mea e lunga dar voi incerca sa o scurtez pe cat pot. am uncredit restant la cec de 4500 lei (fara ipoteca) si unul la bcr de 82000 euro ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobiliara a unui apartament ipotecat la alta banca edyta edyta Buna ziua!Vin la dvs cu o intrebare. Soacra mea a facut mai multe imprumuturi in decursul anilor si in perioada in care se faceau ,,doar cu buletinul\'\'si a ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe un imobil al bancii hobbystyle hobbystyle Buna ziua In urma datoriei neachitate la termen(20000 euro)catre o persoana fizica,tribunalul a hotarat executare silita asupra bunurilor imobile. Bun imobil ... (vezi toată discuția)