buna ziua
situatia dvs,din nefericire,este destul de dificila.dar ca urmare a solicitarii dvs, va precizez urmatoarele:
1.in cazul in care nu sunteti multumita de evaluarea apartamentului,aveti la dispozitie procedura legala de contestatie la executare;in cadrul acestei proceduri,puteti solicita(dar pe banii dvs) o noua expertiza care sa ateste un alt cuantum al imobilului(sincer sa fiu,datorita crizei mondiale si in mare parte la noi actelor de sorginte guvernamentala),pretul pare sa reflecte un adevar,asa cum a fost stabilit..
2.procedura de excutare silita prin vanzare de imobile poate dura luni de zile.ar fi bine in acest caz sa va antamati un avocat.
3.deoarece in prezent doar CECa solicitat executarea silita,sunteti (mai mult ca sigur), in rizico-pericolul sa fiti executata si de celalat creditor(BCR).in cazul in care,urmare a vanzarii imobilului,unul dintre creditori nu si-au indestulat creanta,se va scoate la vanzare toate bunurile mobile/imobile pe care la detineti in prezent dar si pe viitor.cheltuielile cu intretinerea,etc se vor plati cu prioritate din pretul obtinut in urma vanzarii,daca intelege asociatia de bloc sa intervina in interes propriu.
4.veti suporta peste timp pt indestularea creantelor cu absolut toate bunurile ce vor urma sa intre in patrimoniul dvs(mosteniri,etc).desigur, va interveni prescriptia la un moment dat
5.au posibilitatea sa solicite vanzarea creditorii sia bunurilor mobile aflate in patrimoniul dvs,cu anumite exceptii
av zagrean
multumesc pt raspunsul rapid.
nu are sens sa fac contestatie ca rezultatul va fi acelasi.
ce ma intereseaza foarte tare este sa nu vina si faca scandal in bloc. sa plec linistita fara necazuri.
o parere - daca inainte de a le da cheile (sau nustiu ce se face) imi duc din bunuri mobile (mobila si frigiderul) la soacra mea, ei le mai pot confisca?
nu merita sa le dau lor tot.
cat despre indestularea lor pe viitor - nu prea vor avea ce sa ia, stiu ca nu trebuie sa mai am ceva pe numele meu sau al sotului. si la ora asta nu suntem angajati. muncim pe unde putem, pe la prietenii care mai au bani.
stiti cazuri care s-au prescris?
stimata doamna,
procedura de licitatie nu presupune a fi efectuata cu"agitatie".nu trebuie sa va faceti griji in aceasta privinta,atat timp cat dvs nu veti face opozitie.pe urma, ea dureaza in timp,asa cum am mentionat.desigur,finalul ar fi acelasi...
daca aveti de exemplu, un alt loc unde puteti sa locuiti..nu mai declinati direct unde anume;in fond, va puteti depozita mobila,etc si in..."camp",fara o adresa exacta pe care sa o cunoasca toata lumea!
evident ca stiu cazuri in care s-a ajuns intr-un final si la prescriptie.dar in situatia dvs este extrem de dificil a interveni asa ceva;de obicei,se intra la nivel de prescriptie nu vis a vis de buurile certe,identificate cert la un moment dat.