Executarea silita se face si pentru o suma infima dupa parerea mea, de la un ban in sus...
Insa conteaza suma pe care o datorati, pentru a putea fi scos apartamentul dvs. la vanzare. Cu alte cuvinte, s-ar recurge la o astfel de actiune doar in cazul in care nu exista alte bunuri care sa acopere datoria (dintre cele mobile de exemplu, ca frigider, televizor, masina etc.), cu exceptia cazului in care ati garantat cu apartamentul. Ceea ce am inteles ca nu ati facut.
In privinta legislatiei nu va pot da foarte multe indicatii. Insa daca ne uitam in codul civil, vom observa ca sa precizeaza pe undeva pe acolo ca toate contractele au forta obligatorie intre partile contractante. In caz de neexecutare de buna voie a contractului, cealalta parte poate cere executarea silita prin intermediul instantei. In cazul in care executarea in natura nu este posibila, se va recurge la executarea prin echivalent banesc.
Creditorul dvs. (banca), are un gaj general (patrimoniul dumneavoastra) din care se va indestula (va recupera datoria). In mod normal nu poate vinde casa cand poate vinde masina de exemplu, ori daca poate sa-si recupereze datoria prin poprirea salariului dvs.
Conteaza insa foarte mult clauzele contractuale, ca de exemplu, ce este specificat in contractul incheiat de dvs. cu banca pentru situatia in care dvs. nu va indepliniti obligatiile.
De asemenea, sa tineti cont ca pot vinde doar acele bunuri care sunt pe numele dumneavoastra, fiindca doar acestea fac parte din patrimoniul dvs. din punct de vedere legal. Asadar, daca pe numele dvs. este doar apartamentul, il vor licita doar pe acesta, neavand ce altceva sa vanda.
Toate cele bune !
Daca vorbim de o executare pornita dupa 15.02.2013, suma este de 10.000 lei. daca insa nu aveti alte bunuri executabile, inclusiv venituri, se poate incepe executarea si sub aceasta suma.
daca executarea este pornita anterior datei mentionate mai sus, poate fi executat silit imobilul indiferent de valoarea creantei.