Buna ziua,
Din luna aprilie am deschis doua cauze, una pentru divort, si totodata una pentru evacuare presedintiala pe motive de violenta, cu dovezi foarte clare!! (certificat medico-legal, fotografii si martori)
Se stie faptul ca cea despre evacuare are regim special, dar! la mine se pare ca nu a functionat asa, de ce? cauzele mi-au fost incredintate unor completuri de judecata diferite. Doamna presedinta care s-a ocupat de ordonanta, in perioada vacantelor(din lunile iulie si august) fiind de buna credinta si dorind sa se rezolve mai repede cauza, a dispus ca urmatorul termen sa fie incredintat unui alt complet de judecata care avea sedinta mai repede. Intamplarea face ca dosarul sa ajunga completului care se ocupa si de divort. Asa ca, acea doamna presedinta a refuzat da ne judece, chiar daca nu a avut temei legal sa refuze ne-a trimis inapoi la judecatoarea pe care am avut=o inainte, neineresand-o gravitatea situatiei. Cand am ajuns din nou la urmatorul termen dat, judecatoarea a constatat lipsa de procedura cu paratul!! adica au uitat sa-l citeze cei care au refuzat cauza si m-a trimis iar la plimbare, sau cum vine asta!!??? asa ca am mai astep[tat inca un termen, am mai plimbat o data si martorii, nelocuind nici macar in orasul in care se afla judecatoria..
In fine, pana la urma s-a finalizat, am primit castig de cauza, asa ca nu mi-a mai ramas decat dosarul de divort, deci pe mainile judecatoarei care imi refuzase cauza cu ordonanta presedintiala.
Ieri am avut o noua infatisare, a avut loc audierile de martori, am avit marturii bune, probe f solide, DAR, nu a dorit sa incheie pt ca iar a invocat o lipsa de procedura, chipurile cu Primaria orasului in care locuiesc. Mentionez ca eu locuiesc in chirie intr-un bloc ANL, ancheta sociala s-a facut, iar la dosar am de la inceput copie dupa contractul de inchiriere. I
In primul rand nu inteleg de ce trebuie chemata "primaria prin primar" la un proces de divort, iar in al 2-lea rand, cum de aceeasi judecatoare mi-a facut doua erori, respectiv lipse de procedura si si un refuz :(
Si nu mai inteleg cum de dureaza atat un proces in care paratul nu s-a prezentat niciodata, de ce tot vrea acea judecatoare sa amane!? Paratul, persoana de care vreau sa divortez nu a facut absolut nici o miscare in afara de depunerea unei cereri de amanare exact la inceput(inainte de prima infatisare) din motiv ca vrea sa-si angajeze aparator. De atunci nimic, nu s-a prezentat niciodata, si nu a mai depus absolut nimic la dosar.
Trebuia sa va angajati avocat.
Exista si avocati care se inpotmolesc in astfel de probleme daca au lipsit la unele ore de la facultatea de drept.
Este normal sa aveti probleme daca nici macar nu aveti cunostiinte elementare de drept.
Nu conteaza ca aveti dreptate.
Primaria prin primar are treaba numai in ce e legat de locuinta pt ca ea e proprietar, nu are treaba cu divortul.
Asta e procedura, n-are sens sa va enervati.
Daca aveti avocat este problema lui si el trebuie sa o rezolve.
Nu puteti sa ii dati lectii de drept la avocat mai ales ca habar nu aveti cum se pot rezolva astfel de probleme.
Doar avocatii le descurca.