buna ziua
acum 2 luni am divortat
la mediere sotul a refuzat sa se prezinte
am avut si 2 infatisati la judecatorie unde nici acolo nu s-a prezentat
mi-a zis ca nu va veni la nici o infatisare si ca nici nu va semna pt divort...ca " nu vrea"
acum s-a amanat iar cauza
pana cand se pot face aceste amanari si daca refuza sa semneze cum pot obtine divortul
el nu vrea sa divortam
ne-am casatorit acum 2 ani, nu avem copii si locuieste in casa mea , cumparata de mine inainte de casatorie
in concluzie: refuza sa se prezinte la infatisari si sa semneze hotararea de divort
ce pot face sa desfac aceasta casatorie?
va multumesc
Nu, nu ati divortat pana acum. Nu e nicio hotarare in acest sens. Poate doar sunteti separati in fapt.
Ati optat pentru un divort din culpa exclusiva a sotului? In acest caz, daca reclamantul se prezinta, iar paratul nu se prezinta(in mod nejustificat), procesul ar trebui sa continue intrucat ar da nastere la abuzuri. Paratul nu s-ar prezenta niciodata...
Odata ce se va constata d ecatre instanta ca procedura de citare a fost indeplinita, se va judeca in lipsa lui si veti obtine divortul.
Sa cereti si evacuarea lui din timp.
Desfacerea casatoriei si pronuntarea uni hotarari in acest sens, nu este conditionata de prezenta paratului, ci de indeplinirea procedurii de citare a acestuia si de propunerea si de administrarea probatoriilor in dovedirea actiunii de divort ( inscrisuri, martori).
Divort
Clara Bolintineanu
Sotul meu a inaintat actiune de divort in luna Iulie 2010 .
Termenul stabilit pentru prima infatisare a fost dat pentru luna Aprilie 2011.
Eu a-m inaintat o ... (vezi toată discuția)
Despre divort
nico_dmx
buna seara.va rog sa ma ajutati.am hotarat sa ma despart de sotia mea am inaintat actele de divort, iar la primul proces nu s-a prezentat desi a fost citata si ... (vezi toată discuția)