Locul de munca este la calculator si ma intereseaza daca este specificat in lege care este repaosul pe care angajatul trebuie sa-l aiba daca lucreaza in acest mediu.
Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu o lege ce descrie problema de mai sus sau cu un raspuns. Multumesc !!!
Art. 5. - Angajatorii au obligaţia de a face o analiză a posturilor de lucru pentru a evalua condiţiile de securitate şi sănătate oferite lucrătorilor, în special în ceea ce priveşte eventualele riscuri pentru vedere, probleme fizice şi solicitare mentală.
Art. 8. - Angajatorul trebuie să planifice sarcinile lucrătorului astfel încât folosirea zilnică a ecranului de vizualizare să fie întreruptă periodic prin pauze sau schimbări de activitate, care să reducă suprasolicitarea în faţa ecranului de vizualizare.
:rofl: Ce pauze de tigara mi-am scos eu cu hotararea asta... (privind pe deasupra ochelarilor o scortosenie de HR :happy:
Si acum :slap: sunt singurul meu sef si nici de mine nu ascult intotdeauna... (desi ar trebui, caci nu stau bine cu vederea)