avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... lipsa unei litere cu semn diacritic din certificatul ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

lipsa unei litere cu semn diacritic din certificatul de nastere

Care sunt pasii ce trebuie urmati pentru a corecta o greseala din certificatul de nastere si cartea de identitate?
Greseala consta in faptul ca apare litera T in loc de Ţ.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:59, 9 Noiembrie 2012
De ce spuneti ca e greseala, numele parintilor dvs. este cu Ţ?

Daca este o greseala a celui ca v-a intocmit actul de nastere, faceti o cerere de rectificare adresata primarului localitatii unde v-ati nascut dupa modelul pe care il aveti la acest link (unde este explicata si procedura rectificarii):
[ link extern ]

Dupa ce intrati in posesia actului de nastere cu numele inscris corect puteti depune actele pentru cartea de identitate la locul de domiciliu.
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2012
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume de familie scris gresit ioanaDD ioanaDD buna ziua.Numele de familia al tatalui meu este cu A,iar al meu este cu I,au gresit o litera.In caz de o mostenire sau acte,ceva, poate fi vreo problema? (vezi toată discuția)
Probleme schimbare carte de identitate ContSters374860 ContSters374860 Buna seara, Voi prezenta un caz concret fara a da nume reale.Este vorba de o persoana de sex masculin care dorea sa-si schimbe Cartea de Identitate. Acesta ... (vezi toată discuția)
Modificare carte de munca florences florences In anul 2007,mi-a expirat BI in urma analizei documentelor prezentate la poilitie s-a constat ca numele inscris in certificatul de nastere continea 2 litere ... (vezi toată discuția)