avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... MODIFICARE CARTE DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

MODIFICARE CARTE DE MUNCA

In anul 2007,mi-a expirat BI in urma analizei documentelor prezentate la poilitie s-a constat ca numele inscris in certificatul de nastere continea 2 litere trecute gresit.Mi s-a eliberat de la starea civila un duplicat al certificatului de nastere cu numele corect (respectiv Nicolaie Elena in loc de Nicolae Elena). Cu acest document nou am primit o noua carte de identitate cu noul nume .Aceasta situatie a atras dupa sine eliberarea unui dublicat cu noul nume al diplomei de licenta.Doresc sa va intreb unde se poate modifica numele inscris in cartea de munca inclusiv ,inscrierea documentului de studii nou eliberat.Mentionez ca in cartea demunca figurez cu numele de Nicolae Elena in loc de Nicolaie Elena, iar, diploma de licenta este inregistrata inclusiv cu numele incorect. Am fost la ITM sector 1, camera 2 unde o functionara habar nu a a vut sa imi spuna cine poate rezolva aceasta situatie. A ridicat din umeri,a tipat si m-a trimis la Casa de Pensii. Casa de pensii nu cred ca se ocupa cu asa ceva. Acolo trebuie sa prezint toate documentele corect inregistrate. De asemenea, doresc sa va comunic ca am fost angajata la ICPCOM, ca economist din 1977 pana in 1992 cand institutul a fost desfintat. De atunci si pana in prezent nu am mai fost angajata cu carte demunca,situatie in care nu am reusit sa aflu ce institutie imi poate rezolva probleme. Va multumesc


Imi pare rau dar nu mi-ati raspuns la intrebare. Cartea de munca se afla in posesia mea din anul 1992, cand mi-a incetat calitatea de angajat ca urmare a restructurarii postului. Aceasta institutie nu mai exista. In situatia in care numele din certificatul de nastere si buletin a suferit o modificare a doua litere se impune, si modificarea numelui din cartea de munca. V-am intrebat ce institutie a ministerului muncii se ocupa cu rezolvarea acestei situatii?
Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2010
florences, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 4 Martie 2010
Înscrierile eronate vor fi rectificate de unitatea care păstrează carnetul de munca sau, dacă cel interesat nu mai este încadrat de ultima unitate , în baza actelor oficiale care atesta alte situaţii decît cele înscrise, rectificările certificindu-se în carnetul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectare declaratii la cas si in cartea de munca relimota@yahoo.com relimota@yahoo.com Mi s-a gresit inscrierea in cartea de munca in perioada 01.04.2000-01.01.2001, in sensul ca nu a fost cumulat salarul de baza cu sporul de vechime ,salarul de ... (vezi toată discuția)
Act aditional mihai69 mihai69 Buan ziua, un act aditional la un contract de munca este obligatoriu a fi inscris in carnetul demunca? Ce efecte produce daca nu este inscris? Vamultumesc (vezi toată discuția)
Contribuția de 2% pe salariu mfrasineanu mfrasineanu Am lucrat in România din anul 1971 pina in anul 1990. Locuiesc in America si nu știu cu sa procedez sa depun dosarul de pensie pt.limita de virsta. Nu am ... (vezi toată discuția)