avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Scrisoare par avion cu confirmare de primire, care nu ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Scrisoare par avion cu confirmare de primire, care nu a ajuns la destinatie

Buna As dori sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu o scrisoare.Pe data de 18 octombrie am trimis o scrisoare par avion cu confirmare de primire din Moldova Noua spre Coreea de Sud si automat am vrut sa urmaresc scrisoarea dar doamna de la posta mi-a spus ca nu are rost ca intr-o saptamana ajunge scrisoarea acolo.Au trecut 3 saptamani de atunci si inca nu am primit confirmarea sau macar scrisoarea inapoi .Lunea trecuta am fost sa verific si am vb cu o alta doamna de acolo sa vad ce s-a intamplat cu ea ,daca poate sa vada unde este si mi-a spus ca nu poate.Din cate am inteles scrisoarea trebuia sa ajunga intr-o saptamana acolo si tot atat sa faca si confirmarea inapoi sau scrisoarea in caz de retur .Ce as putea face in acest caz?Avand in vedere ca am platit logic ar fi ca sa primesc neaparat ceva inapoi doar am trimis'o par avion si cu confirmare de primire.Astept raspuns Va multumesc
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 19:32, 11 Noiembrie 2012
Sa inteleg ca ati trimis o recomandata cu confirmare de primire, da?
Ati primit o chitanta emisa prin calculator.

1. Are numar de inregistrare care este si numarul recomandatei.
2. Aveti data inscrisa pe ea.
3. Aveti numele oficiului postal emitent.
4. Aveti destinatia inscrisa.

O precizare va fac si sper sa o luati in consideratie. Distanta este destul de mare iar posta din acea tara nu este atat de disciplinata, deci este posibil ca recomandata sa fii ramas pe undeva pe acolo (in tranzit) sau sa fie inca la dispozitia destinatarului (la oficiul postal de distribuire din Coreea, nefiind gasit acasa sa ii fie predata), ori sa fie pierduta in timpul transportului. Termenul de pastrare a unei recomandate intr-un oficiu postal este de 10 zile de la data avizarii, dupa care pleaca retur. Daca acea recomandata nu a fost predata, normal ca nici confirmarea de primire nu a sosit.

Termenul de o luna de neprimire este intradevar foarte mare si trebuie cercetata situatia prin doua posibilitati pe care Posta Romana vi le pune la dispozitie, si anume:

1. Cel mai rapid puteti verifica prin introducerea numarului de recomandata in casuta care apare in urmatorul link (track&trace - urmarire electronica - direct pe site-ul institutiei)

Acesta este:

[ link extern ]

2. Daca nu va apare nimic, si este cel mai recomandabil, cu acea chitanta mergeti neaparat la oficiul de prezentare si intocmiti o cerere in care sa vi se raspunda ce s-a intamplat cu trimiterea. Neparat trebuie avuta chitanta. De obicei este un oficiant care se ocupa de reclamatii. Daca nu, atunci dirigintele oficiului.

Va doresc succes!
Am uitat sa va spun ca persoanele din oficiul postal au si ele la dispozitie acest serviciu prin care pot urmari trimiterile. Deci insistati sa o gaseasca. Asta in cazul in care oficiul este computerizat si inclin sa cred ca asa este. Daca nu este, atunci pot verifica prin telefon cerand relatii la alt oficiu postal.
Eu am lucrat in acest domeniu mult timp pana m-am saturat de acreala colegilor si lenea sefilor. Cu scuzele de rigoare, dar cam este adevarat.
Acea persoana era obligata sa va dea relatii si mai ales sa preintampine o viitoare reclamatie.
İn cazul in care va repede sau va refuza, puteti sa ii spuneti acest lucru ca in obligatia de servici trebuie sa preintampine reclamatiile viitoare si sa va dea relatii.
Succes inca o data cu cerbicia si comoditatea unor persoane care nu isi au locul in acest domeniu si care avanseaza numai daca au pe cineva mai sus si nu isi cunosc meseria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot verifica daca o cerere la cedo a fost inregistrata? Antoanela Geaman Antoanela Geaman Ma confrunt cu urmatoarea situatie: in 22 decembrie 2011 am depus prin posta cu confirmare de primire o cerere la CEDO. Nici pana astazi, 17 ianuarie 2012 nu ... (vezi toată discuția)
Predare scrisoare recomandata sexu sexu la o scrisoare recomandata ,postasuln trebuie sa sune la usa ,sau doar la interfon ?(mentionez ca stau la patru ) (vezi toată discuția)
Scrisoare recomandata aramcos aramcos O scrisoare recomandata ,cu aviz de primire trimisa arendasului de catre arendator in ceea ce priveste dreptul de preemptiune bineinteles in care se da ... (vezi toată discuția)