avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Vama
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Vama

Nu am primit raspuns, reformulez: ce pot sa fac daca nu sunt de acord cu decizia unui lucrator vamal { in afara de reclamatie } ca persoana fizica? Pot sa mai cer inca o parere la fata locului? Ce pot sa fac? Pentru ca cred ca am fost abuzati de multe ori in vama, necunosand drepturlle noastre de calatori.:((
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 21:56, 10 Noiembrie 2012
Daca considerati ca un lucrator vamal va lezeaza onoarea prin activitatea sa, chiar si exagerata de control, aveti dreptul sa solicitati prezenta sefului sau de schimb, iar activitatea lucratorului in raport cu dumneavoastra sa se desfasoare in prezenta sefului sau.
Poate sa ma oblige sa demontez masina {anumite parti} chiar daca nu ma pricep? Va rog sa indicati o lege, o hotarare mai elaborata legata de persoane fizice care calatoresc cu autoturisme personale. Va mulumesc foarte mult!!!!!!
Conform art. 10 Cod vamal, autoritatea vamala are dreptul sa efectueze controlul vamal al mijloacelor de transport si al marfurilor, precum si al bunurilor si valorilor apartinand persoanelor fizice, prezentate la introducerea sau scoaterea lor din tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control vama mona_genes mona_genes Buna ziua ! In ultima perioada am parte la un depozit de baut. alcool. de controale de la vama. Verifica stocul de marfa din calculator cu cel din depozit. ... (vezi toată discuția)
Va rog astept un raspuns cristache paula cristache paula BUNA am un ,,af "si mai tot timpul imi vin controale si vreau sa stiu si eu: ce ar trebui sa verifice politia economica? ce ar trbui sa verifice politia ... (vezi toată discuția)
Legalitate control vamal dandanaua dandanaua La trecerea frontierei in Romania, unei persoane i se face controlul vamal, i se spune ca exista suspiciuni ca ar avea pachete de tigari ascunse in rotile ... (vezi toată discuția)