aureliacirstea a scris:
Un ziar local mi-a publicat on line si pe hartie o fografie din arhiva personala in care eram la mare, doar in slip, ...Fotografia, facuta cu 5 ani in urma, din care a fost stearsa imaginea fetitei mele
Presa practica, stiri „senzationale” despre intimitati si imagini ale unor persoane, stiri de care nu scapa nici vip-uri protejate (la nivel guvernamental si/sau privat). Trucajele pe fotografii publicate sunt o reteta de mare succes la public.
alaturi ... un articol in care sunt acuzata ca am o relatie cu un barbat insurat. ...iar barbatul la care se face referire nu are familie,...
...sunt acuzata in articol ca-mi neglijez copilul pentru intalniri amoroase...
Acuzatiile, denigrarile sau umilirile publice fac parte dintro politica a ziarelor pentru a creste accesarea lor. Nu conteaza pentru ele ca totul e o „facatura”. Stiu foarte bine ca e greu de dovedit ca afirmatiile lor sunt mincinoase, dureaza mult si „toaca fara gres” nervii celui denigrat pe nedrept. Si daca acesta are „ambit” sunt dispuse sa plateasca despagubiri.
...apar numeroase comentarii denigratoare, jignitoare, calomnioase facute de fostul sot sub diferite nume si pseudonime. ...a fost trimisa redactiei de fostul sot gelos...
Nu e sigur ca fostul sot a initiat actiunea si o sustine, sau ca el este in spatele ei. S-ar putea sa o fi facut alta persoana apropiata fie din invidie sau fie din alte motive pe care nu le cunoasteti.
Poate ca „fostul” a si uitat de dvs., si daca nu a uitat si initiaza astfel de actiuni are „sarmanul” grave probleme de adaptabilitate la situatia in care se afla.
De asemenea . Articolul on line are pana acum peste 3000 de vizualizari in 10 zile, in conditiile in care orasul in care locuiesc are doar 25 000 de loc.
Vizualizarile pot fi si din alte locatii. Campul informational WEB se intinde pe intregul mapamond. Intrun oras mic oamenii se cunosc destul de bine intre ei. Credeti dvs. ca „oamenii cu scaun la cap” nu realizeaza ca este o „facatura”, atata vreme cat aveti in oras o comportare demna. Dar chiar si cele mai onorabile persoane au o zona intima care nu o doresc publica. Sper ca sunteti constienta ca din cei 25000 de locuitori s-ar putea sa nu aveti nici „un sfant”.
Cine se crede ca nu are pacat, arunca ca prostul cu piatra. O sa treaca toata „valvataia” asta mediatica si lucrurile se vor aseza pe un fagas normal.
Am cerut in scris directorului ziarului sa retraga atat fotografia cat si textul ... Mi-a promis, verbal, ca asa va face, dar de 2 zile de cand am facut cererea nu s-a schimbat nimic, iar nr. vizualizarilor e in crestere.
Nu a facut-o si nici nu o va face. Risca foarte putin in ceea ce priveste sanctiuni pecuniare si are mari avantaje de publicitate.
...sa publice un articol in care sa dea explicatii si sa-si repare gresala... Cum sa fac sa fiu reabilitata iar ziarul sa-si ceara public scuze?
A-ti vazut un ziar din tara care a facut ceea ce ii cereti directorului ziarului ? Sau foarte rar cand s-au retras afirmatii mincinoase aparute pe prima pagina sau cerut scuze intro locatie a ziarului mai putin citita.
Eu sunt cadru didactic intr-o scoala importanta, sunt o persoana foarte cunoscuta in oras si pana acum am avut o buna reputatie.
Nu va temeti ca veti pierde buna reputatie, daca intradevar o aveti. Poate ca motivul denigrarii este tocmai „murdarirea” reputatiei. Asta nu poate sa o faca nimeni in mod real, daca cei care asculta injuriile sunt oameni „sanatosi la cap”.
Ce pot sa fac?
Sunt de parere sa nu faceti nimic. Sa asteptati sa treaca „dusul rece”, cu siguranta au mai fost si sigur vor mai veni.
Carei instante sa ma adresez?
CNA are atributii in acest sens. Dar nu cred ca va lua vre-o masura concreta.
Ce sa cer?
Sunt de parere sa nu cereti nimic.
Am mare nevoie de ajutooor!
Sunt de parere ca nu de ajutor aveti nevoie, ci de o mai profunda meditatie si intelegere a vremurilor pe care le traim.
Sa aveti parte si de bucurii, nu numai de necazuri. De obicei dupa ploaie vine soarele.
Cand niste oameni se uita pe gaura cheii in viata dvs. si fac public ce au vazut adaugand si interpretari personale eronate, sa aveti convingerea ca cu adevarat sunteti o persoana de la care ceilalti pot lua exemplu de comportare demna.