avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calomnia facuta in intampinarea de la proces, poate fi ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calomnia facuta in intampinarea de la proces, poate fi pedepsita? Pot face plangere si daca da, unde?

Buna ziua,

Am si eu , va rog, nevoie de un sfat.
Am avut un proces , ordonanta de plata. In repetate randuri, creditoarea, in intampinari, note de sedinta etc, m-a acuzat ca am furat documente din firma cand ea lipsea, ca am spart conturi de e-mail, evaziune fiscala ,etc si suna toti fostii mei colaboratori sa ma denigreze(lucrez cu contracte de comision, cu diferite firme).
As putea sa-i fac plangere pentru calomnie ? Unde? Am acele intampinari in care face acele afirmatii si acest lucru a fost spus si de av.creditoarei in sala de judecta.
Nu au adus dovezi ca este si adevarat ceea ce au sustinut, ba mai mult eu am dovezi ca n-am spart nici un mail, n-am luat nici un document (nu stateam in firma mai mult de 10 min si decat in prezenta creditorului, ca nu aveam motive) iar pentru acuzatia de evaziune fiscala, mi-a facut plangere penala si am rezolutie in care se spune ca fapta nu exista deoarece mi-am achitat taxele pt sumele incasate!

Asadar, pot sa-i fac plangere undeva? Mi-a stricat imaginea si ma afecteaza aceste acuze, mai ales ca suntem dintr-un oras mic si nici nu inceteaza cu telefoanele catre alti cunoscuti, sunt numai minciuni !

Va rog putin ajutor daca se poate , deoarece nu mai doresc sa ma hartuiasca, vreau sa inceteze cu acuzele false si cu denigrarile !

Cu respect!
Cel mai recent răspuns: luissiana , utilizator 13:11, 20 Iunie 2014
Nu exista infractiunea de calomnie/denigrare. Singura posibilitate este sa faceti plangere pt. denunt calomnios, asta daca a facut denunt la politie/parchet si s-a dovedit a fi facut cu rea-credinta, ea stiind ca .nu ati facut faptele de care va acuza.

Calomnia/denigrarea doar pe civil pot fi combatute.
Va multumesc! Am o rezolutie pentru plangerea de evaziune fiscala, in care se spune ca fapta nu exista. Pentru asta fac denunt calomnios.
Dar spuneti ca pentru calomnia din sala de tribunal (ma rog scrisa pe intampinare si spusa de avocatul partii adverse) nu pot face nimic? Nu s-au reintrodus in codul penal?Eu parca asa auzisem.....:( Nu pot face plangere penala? Doar sa deschid proces in civil? Pai pe civil o sa ma apuce apocalipsa , dupa cum se misca la noi procesele, daca o amarata de ordonata de plata a durat aproape 2 ani......
Ar putea cineva avizat (avocat, consilier juridic,etc) sa-mi ofere o alta parere, sustinuta si de articol de lege?? Multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2014
maintrebazi, utilizator
Nimeni nu stie daca pot face plangere undeva pentru calomnie? Daune, sau actiune in pretentii, nu se poate, stie cineva?
Multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 20 Iunie 2014
maintrebazi, utilizator
vi s-a raspuns deja ca puteti face o actiune in civil . Actiunea respectiva se deschide la judecatorie. Cat priveste articolele de lege cu privire la calomnie gasiti pe acest site tot ce doriti sa stiti cu o simpla cautare in casuta din bara. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie,denigrare,declaratie mincinoasa tib71stef2008 tib71stef2008 In urma cu un an jumate am fost reclamat de un nr .de pers.ca as fi facut ceva(mai multe)fara dovezi (cu toate ca sustineau ca au),am fost dus la ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa peraspera peraspera Marturie mincinoasa din cate am citit pe aici, se refera numai la o actiune a MARTORULUI. Dar, daca cineva iti face o actiune(civila) si scrie lucruri ... (vezi toată discuția)
Patronul de acum 3 ani mi-a facut denunt mincinos la politie, ca am plecat cu laptop si telefon de serviciu (pe care nu le-am avut niciodata in gestiune) maintrebazi maintrebazi Buna ziua, Poate cineva sa imi spuna daca am vreo solutie la aceasta problema? Dupa 3 ani de cand am incheiat de comun acord raporturile cu o ... (vezi toată discuția)