in urma plangerii penale de abandon de familie,parchetul a dat doar o amenda fostului sot,motivand ca am la dispozitie cale executarii silite stab prin titlu executoriu nr...cum e posibil asa ceva?intradevar instanta mi-a dat o solutie in sensul ca nu se poate stabili o suma fixa si ca acele calcule la veniturile reale le face executorul.iar parchetul a facut referire la aceasta solute.in primul rand eu in acest moment nu am contractele lui din perioada in care am depus acea plangere la politie ca sa pot merge la exector si sa se poata face calculul ,iar el nu are nimic pe numele lui si isi ascunde venturile.faptul ca eu as putea sa incep executarea in civil arata clar ca el cu rea credinta nu achita pensia si ca nu o face de buna voie.sincer chiar nu pot crede asa ceva.sunt consternata de aceasta ordonanta...banuiesc ca de la politie i-a dat inceperea urmaririi peale din mom ce acum parchetul a dat ordonanta.nu am vazut inca ordonanta doar mi-a fost citita in mare si nu stiu exact.din cate stiu eu fostul sot nu a dat nicio declaratie in acest dosar,nu a fost niciodata la politie,doar a trimis av lui niste acte..printre care si aceasta solutie de la judecatorie la care face referire acum parchetul.acum ar trebui si cei de la c-ta sa spuna la fel si individul scapa nepedepsit,fara sa intereseze pe cineva daca ai cum sa executi acea hotarare!!!!!
hmm..ce pacat ca dl fost sot si tata nu e prezent la discutie. va dati seama..cam ce iesea? ppun ca si dumnealui avea ceva de zis. Macar..mai lasa-ma femeie si tu si copilul tau! Bucurati-va ca ati nascut si cresteti un copil. Si concentrati-va pe asta. Ppuneti...ca a murit. Altele nu au norocul dvoastra! E problema dvoastra daca vreti sa priviti altfel! Dar, ca sfat de viitor, lasati procesele in care atacati si vedeti-va de viata! Sunteti si inteligenta si frumoasa. Nu va ramane decat sa fiti senina si impacata si lucrurile se vor aseza si ptr dvoastra. Nu e o invitatie la abandon. E o invitatie la superioritate.
e liber sa o faca eu nu am nimic de ascuns.datele mele sunt reale si exacte oricine e liber sa isi exprime parerea in limtele bunului simt.daca a fi superior ptr dvs inseamna a lasa in libertate infractorii va inselati amarnic ar insemna ca fiecare sa faca ce vrea si sa fie mai presus de lege.traim totusi intr o societate nu in jungla.daca nu suntde acord cu ceea ce se intampla in justitie si cu dre;pturile care sunt doar pe hartie ale copiilor asta nu inseamna ca nu imi vad de viata mea.aratati dvs superioritate platindu-va pensia de intretinere la care ati fost obligat...asta ca sa nu mai aveti probl cu parchetul
Copilul este de obicei si al tatalui sau asa ar trebui sa fie, cat despre parerea lui, va spun din proprie experienta ca s-ar putea sa nu doreasca sa-si consume energia sa-si spuna parerea atat timp cat are bani sa plateasca avocati ca sa faca treaba in locul lui. Avocata fostului meu sot , in toate actiunile deschise de mine sau de el prin avocati, a spus numai minciuni despre mine , cu toate ca nu ma cunoaste si a inventat sume pe care el le-a dat copiilor ori de cate ori au avut nevoie. A zis ca la nevoie poate dovedi, dar nu a facut-o. E suficient ca m-a denigrat! Si eu ce ar trebui, sa arat superioritate si sa-l las sa-si faca de cap? Nu cred ca asta e solutia!
am intrat in sfarsit in posesia ordonantei de la giurgiu care constata ca plangerea mea se referea la perioada sept 2011-noiembrie 2011ca ulterior am precizat in declaratie ca pana in ian 2012 faptuitorul a platit partial pensia iar din analiza actelor depuse la dosar au apreciat ca nu a platit integral pensia..dar avand in vedere perioada relativ scurta de timp la care se refera plangerea faptul ca faptuitorul a achitat partial pensia in aceasta perioada precum si faptul ca partea vatamata are deja un proces penal la judecat.c-ta ptr plata partiala a pensiei apreciem ca ptr fapta din prezentul dosar penal se poate aplica o sanctiune administrativa.
la stab sanctiunii se are in vedere si faptul ca ptr recuperarea prejudiciului partea vatamata detine un titlu executoriu respectiv sentinta civila nr x a judec c-ta prin care isi poate recupera pensia restanta neplatita prin masuri de executare asupra veniturilor faptuitorului.
ptr aceste considerente dispune-
1 -neinceperea urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de abandon de fam art 305 alin 1 lit c cp
2-aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ respectiv amenda in cuantum de 1000 lei.
vreau sa va spun ca procesul penal ce se afla pe rol la c-ta ptr neplata pensiei se referea strict la perioada feb. 2009-feb 2011 si ca asta vara a fost solutionat prin condamnarea inculpatului la 1 an cu suspendare iar pe 7 noiembrie 2012 in urma recursului pedeapsa a fost redusa la 6 luni inchisoare cu suspendare.
parchetul giurgiu a dat aceasta ordonanta pe 2 noimebrie 2012
este posibil ca dupa o condamnare chiar si care nu era definitiva pe 2.11.2012 parchetul sa dea o pedeapsa mai mica mai ales in conditiile in care plangerea de la giurgiu nu avea legatura cu perioada plangerii de la c-ta//