avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta de scoatere de sub urmarire penala-pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta de scoatere de sub urmarire penala-pensie de intretinere minor

in urma plangerii penale de abandon de familie,parchetul a dat doar o amenda fostului sot,motivand ca am la dispozitie cale executarii silite stab prin titlu executoriu nr...cum e posibil asa ceva?intradevar instanta mi-a dat o solutie in sensul ca nu se poate stabili o suma fixa si ca acele calcule la veniturile reale le face executorul.iar parchetul a facut referire la aceasta solute.in primul rand eu in acest moment nu am contractele lui din perioada in care am depus acea plangere la politie ca sa pot merge la exector si sa se poata face calculul ,iar el nu are nimic pe numele lui si isi ascunde venturile.faptul ca eu as putea sa incep executarea in civil arata clar ca el cu rea credinta nu achita pensia si ca nu o face de buna voie.sincer chiar nu pot crede asa ceva.sunt consternata de aceasta ordonanta...banuiesc ca de la politie i-a dat inceperea urmaririi peale din mom ce acum parchetul a dat ordonanta.nu am vazut inca ordonanta doar mi-a fost citita in mare si nu stiu exact.din cate stiu eu fostul sot nu a dat nicio declaratie in acest dosar,nu a fost niciodata la politie,doar a trimis av lui niste acte..printre care si aceasta solutie de la judecatorie la care face referire acum parchetul.acum ar trebui si cei de la c-ta sa spuna la fel si individul scapa nepedepsit,fara sa intereseze pe cineva daca ai cum sa executi acea hotarare!!!!!
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 12:12, 15 Noiembrie 2012
De fapt ce urmariti cu adevarat: banii pentru copil sau pedepsirea rau platnicului, sau pe amandoua? Daca vreti doar banii copilului, foarte bine, luptati pentru ei. Pentru celelalte ipoteze, intr-un final, din toata aceasta lupta, cel care pierde este copilul.
In situatia doamnei Desirelia, daca ati fi urmarit numai interesul copilului, respectiv banii datorati cu titlul de pensie alimentara, cum ati scazut suma restanta din sulta pe care trebuia sa i-o dati fostului sot, puteati sa faceti un calcul estimativ al sumelor viitoare datorate cu titlu de pensie pana la majoratul fetei si scadeati acea suma din sulta datorata. Astfel nu v-ati mai fi batut captul cu pensia pana la majoratul fetei.
Daca parintele obligat la plata pensiei ajunge la inchisoare, pe perioada detentiei nu va mai fi obligat la plata. Si atunci unde e interesul superior al copilului. Cu ce il va ajuta aceasta detentie pe copil?
nu este posibil ceea ce spuneti dvs sa fac un calcul al pensiei pana la nu stiu ce varsta si sa ii opresc din acea sulta.pensia este lunara si nu imi dadea nimeni voie sa fac asa ceva!e o aberatie ceea ce sustineti!poate respectivul peste 2 luni nu mai are niciun venit,cum sa ii opresc eu din sulta niste bani facand un calcul in viitor? acel calcul s-a facut in baza unei expertize contabile raportata stric la contractele si perioadele depuse la dosar nu asa la cat am considerat eu ca reprezinta 25% din venitul lui,toate acestea in cadrul dosarului de executare silita.inchisoarea este singura modalitate ca acest individ sa palteasca de buna voie in conditiile in care eu nu am ce sa mai execut.sunt convinsa ca dupa ce va iesi de la inchisoare,nu isi va mai permite sa obtina venituri si sa nu plateasca atat cat a stabilit legea pensia de intretinere.daca vrea sa stea numai la inchisoare doar ca sa nu plateasca copilului e stric probl lui!
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2012
desirelia75, utilizator
Daca pricipalul motiv ar fi ca fiica dv sa beneficieze de pensie de intretinere, si nu razbunarea pe fostul sot, si daca ati cauta un pic pe la informatiile de interes public afisate pe paginile Judecatoriilor, Tribunalelor si Curtilor de Apel, veti descoperi cu stupoare ca,
''partile pot conveni, sau daca sunt motive temeinice, instanta de tutela poate hotari ca pensia de intretinere sa fie achitata prin plata anticipata a unei sume globale care sa acopere nevoile de intretinere ale celui indreptatit pe o perioada mai indelungata sau pe intreaga perioada in care se datoreaza intretinerea, in masura in care debitorul intretinerii are mijloacele necesare acoperirii acestei obligatii''

'partile pot conveni, sau daca sunt motive temeinice, instanta de tutela poate hotari

daca partile nici n-au convenit si nici instanta n-a stabilit altfel, nu putea sa-i retina cu de la sine putere vreun ban in plus fata de ce datora.
de acordul partilor va dati seama ca nici nu poate fi vorba.aveam o ordonanta presedintiala ptr pensia de intretinere stabilita in procent de 25% din venitul net al fostului sot valabila pana la ramanerea definitiva si irevocabila a procesului de div si partaj care includea si pensia.aceasta ordonanta a fost valabila din 2009 si pana in ian 2012 cand s-a solutionat irevocabil div si partajul.eu in martie 2012 am fost nevoita sa ii dau fostului sot sulta ptr a nu fi executata,deoarece acesta deja investise hot cu formula executorie.procedura de executare a pensiei de intretinere incepuse in baza acelei ordonante si a avut ca termen limita data la care s-a dat cealalta hot adica ian 2012.expertul contabil a facut acel calcul al pensiei exact pana in data de 20 ian 2012 cand a ramas irevocabila cealalta hotarare.ptr restul perioadei am investit cu formula executore hot de div si partaj ,in sept a fost admisa si in instanta,urmeaza sa se redacteze.am platit deja onorariul executorului si astept.cum sa opresc din sulta daca aceasta hotarare deabia acum urmeaza sa se redacteze investita ? daca nu ii dadeam banii (sulta) eu as fi fost cea executata!

Alte discuții în legătură

Condamnat definitiv ptr abandon de familie dupa ce parchetul a dat neanceperea urmaririi penale in alt dosar ptr abandon desirelia75 desirelia75 in momentul in care s-a dat ordonanta de la parchet cu neanceperea urmarii penale ptr abandon de familie,fostul sot avea deja o condamnare de 1 an cu ... (vezi toată discuția)
Caz nerezolvat de 4 ani de zile- neplata pensie de intretinere Adrianamaria1980 Adrianamaria1980 Ma numesc Adriana si am nevoie de ajutorul dumneavoastra.De peste 4 ani ma lupt pentru recuperarea pensiei de intretinere a fetitei mele,au avut loc mai multe ... (vezi toată discuția)
Exista cineva care a rezolvat problema pensiei alimentare in penal? Livica Livica Am citit cam tot ce s-a spus pe forum despre pensii alimentare neplatite sau platite la salariul minim pe economie cand de fapt venitul real este mult mai ... (vezi toată discuția)