avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta de scoatere de sub urmarire penala-pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta de scoatere de sub urmarire penala-pensie de intretinere minor

in urma plangerii penale de abandon de familie,parchetul a dat doar o amenda fostului sot,motivand ca am la dispozitie cale executarii silite stab prin titlu executoriu nr...cum e posibil asa ceva?intradevar instanta mi-a dat o solutie in sensul ca nu se poate stabili o suma fixa si ca acele calcule la veniturile reale le face executorul.iar parchetul a facut referire la aceasta solute.in primul rand eu in acest moment nu am contractele lui din perioada in care am depus acea plangere la politie ca sa pot merge la exector si sa se poata face calculul ,iar el nu are nimic pe numele lui si isi ascunde venturile.faptul ca eu as putea sa incep executarea in civil arata clar ca el cu rea credinta nu achita pensia si ca nu o face de buna voie.sincer chiar nu pot crede asa ceva.sunt consternata de aceasta ordonanta...banuiesc ca de la politie i-a dat inceperea urmaririi peale din mom ce acum parchetul a dat ordonanta.nu am vazut inca ordonanta doar mi-a fost citita in mare si nu stiu exact.din cate stiu eu fostul sot nu a dat nicio declaratie in acest dosar,nu a fost niciodata la politie,doar a trimis av lui niste acte..printre care si aceasta solutie de la judecatorie la care face referire acum parchetul.acum ar trebui si cei de la c-ta sa spuna la fel si individul scapa nepedepsit,fara sa intereseze pe cineva daca ai cum sa executi acea hotarare!!!!!
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 12:12, 15 Noiembrie 2012
Inseamna ca a fost gasit vinovat pentru ca altfel nu ii putea aplica amenda administrativa.
Problema in Romania este ca doar statul isi ia bani in acest caz nu si mama copilului.
Si mie imi pare aberant ca tot statul castiga in realitate in acest caz.

Daca a fost condamnat anterior cu inchisoare cu suspendare nu ar fi trebui sa se aplice amenda administrativa dar, traim in Romania...
Problema era ca ajungea la inchisoare daca il trimitea in judecata.

Incercati totusi sa va angajati avocat ca sa vada exact ce este de facut.
E posibil sa se poata gasi variante de constrangere insa nu se vrea de organele in drept, organele de urmarire penala in speta.
Trebuie presat mai tare si mai tehnic si daca tare ati putea presa tenhic nu cred ca va descurcati.
am de recuperat ch de judecata de la fostul sot in val de 1900 lei,ptr procesul in care a fost condamnat,in conditiile in care am avut av doar la fond,iar la recurs m-am prezentat singura.de unde sa recuperez banii daca el nu da nici pensia si isi ascunde veniturile?chiar nu sunt dispusa sa mai platesc avocati,de data asta voi face singura toate demersurile
necesare.am sa va informez ori de cate ori voi avea noutati.eu am avut pe rol la un mom dat 7 procese,divort,partaj,ordonante,furt intre soti,pensie de intr,contestatie la titlu,recursuri...prea multi bani.cate femei isi pot permite sa se lupte cu indivizi care castiga mii de euro pe luna?si cu toatea acestea am castigat toate procesele,dar toate au fost castigate dupa ce am ajuns in toate caile de atac.oare de ce?si nu am avut doar un avocat,am avut 2 si am consultat 5..
Depinde si ce avocati ati avut sau ce avocati ati consultat.Daca ati consultat avocati gratis puteti consulta si 20 si tot degeaba.
Din cate stiu clientii vor sa plateasca cat mai putin avocatul, iar avocatii s-au adaptat si lucreaza pe bani putini insa fara mare efect.Totul este formal inclusiv judecatile.
Avocatii iau 3 procese ca sa faca bani cat pentru un proces si nu mai au timp.

Daca ziceti ca el castiga atatia bani incercati sa angajati detectiv particular.
Doar asa ii veti putea descoperi veniturile.
Puteti afla ce face cu banii si daca lucreaza la negru puteti face tot felul de sesizari.
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2012
Robert Silbermann, Avocat
exista posibilitatea de a consulta un av gratis?eu nu am auzit de asa ceva pana la dvs...doar daca nu cumva va referiti la discutiile de pe acest forum...in rest draga dl avocat...totul e pe bani! ce parere aveti de ex de faptul ca un avocat ca sa ma reprezinte doar la politie si parchet m-a costat 2500 lei acum 4 ani ? o fi bun acel av? credeti ca daca am contract cu cel mai bun avocat neaparat imi si rezolva situatia?fostul meu sot a avut un av cotat mult mai bine decat al meu si platit de asemeni mult mai mult decat a fost al meu si tot nu a castigat...asa ca aceasta probl deschisa de dvs din punctul meu de vedere este relativa.
in alta ordine de idei,detectivul nu are ce sa faca in aceasta situatie.stie toata lumea ,inclusiv politia ca fostul sot naviga pe 3000 euro pe luna,exista adeverinte ale firmei intremediare depuse la dosar,cand este cautat acesta confirma faptul ca e in voiaj si logic ca nu pleaca ptr un sal min pe ec...pr ca el atat achita pensie atunci cand isi aduce aminte!cum credeti ca a fost condamnat si acum amendat ptr abandon de familie daca nu existau dovezi cu veniturile obtinute de acesta????

sa stiti ca am citit o mare parte din raspunsurile date de dvs si am ajuns la concluzia ca incercati cu orice pret sa faceti reclama avocatilor,in detrimentrul unui raspuns profesionit.credeti ca noi nu stim ca ideal ar fi sa incheiem un contract cu un avocat?aici intram ptr a primi anumite lamuriri nu ptr a ne spune dvs ca trebuie sa ne luam avocat!

Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2012
desirelia75, utilizator
Situatia mea este asemanatoare dnei Desirelia. In urma plangerii penale s-a dat neinceperea urmaririi penale pe motiv ca am posibilitatea sa-l execut silit. Desi s-a vazut ca la dosar au fost depuse acte care se contraziceau si era clar ca erau doar minciuni. Ba ca face doua voiaje pe an dar nu vor sa declare venitul, ba ca nu mai naviga sa creasca bebelusul, etc. Dupa ce au cercetat mai mult de un an au lasat-o balta. Si avocata lui a declarat ca eu nu sunt sanatoasa la cap de inventez asemenea venituri. Si plangerea a fost facuta profesionist initial, dar a venit momentul foarte repede ca sotul meu sa o cunoasca pe avocata. Si s-a terminat cu entuziasmul. Acum se continua cercetarile in urma plangerii impotriva rezolutiei date de procuror, dar am senzatia ca plangerile si procesele vor continua pana cand copiii vor ajunge la varsta la care nu vor mai primi pensia sau pana cand voi renunta eu!
Si asta din cauza delasarii organelor care trebuie sa faca cercetarile corect. Si asa consider si eu, ca noi mamele care vrem sa rezolvam problema copiilor , chiar ii deranjam in linistea lor! Imi pare rau ca a trebuit sa ajung sa trag o asemenea concluzie! Eu una o sa-i deranjez in continuare, dar fara sa mai sper ca o sa si castig!

Alte discuții în legătură

Condamnat definitiv ptr abandon de familie dupa ce parchetul a dat neanceperea urmaririi penale in alt dosar ptr abandon desirelia75 desirelia75 in momentul in care s-a dat ordonanta de la parchet cu neanceperea urmarii penale ptr abandon de familie,fostul sot avea deja o condamnare de 1 an cu ... (vezi toată discuția)
Caz nerezolvat de 4 ani de zile- neplata pensie de intretinere Adrianamaria1980 Adrianamaria1980 Ma numesc Adriana si am nevoie de ajutorul dumneavoastra.De peste 4 ani ma lupt pentru recuperarea pensiei de intretinere a fetitei mele,au avut loc mai multe ... (vezi toată discuția)
Exista cineva care a rezolvat problema pensiei alimentare in penal? Livica Livica Am citit cam tot ce s-a spus pe forum despre pensii alimentare neplatite sau platite la salariul minim pe economie cand de fapt venitul real este mult mai ... (vezi toată discuția)