in urma plangerii penale de abandon de familie,parchetul a dat doar o amenda fostului sot,motivand ca am la dispozitie cale executarii silite stab prin titlu executoriu nr...cum e posibil asa ceva?intradevar instanta mi-a dat o solutie in sensul ca nu se poate stabili o suma fixa si ca acele calcule la veniturile reale le face executorul.iar parchetul a facut referire la aceasta solute.in primul rand eu in acest moment nu am contractele lui din perioada in care am depus acea plangere la politie ca sa pot merge la exector si sa se poata face calculul ,iar el nu are nimic pe numele lui si isi ascunde venturile.faptul ca eu as putea sa incep executarea in civil arata clar ca el cu rea credinta nu achita pensia si ca nu o face de buna voie.sincer chiar nu pot crede asa ceva.sunt consternata de aceasta ordonanta...banuiesc ca de la politie i-a dat inceperea urmaririi peale din mom ce acum parchetul a dat ordonanta.nu am vazut inca ordonanta doar mi-a fost citita in mare si nu stiu exact.din cate stiu eu fostul sot nu a dat nicio declaratie in acest dosar,nu a fost niciodata la politie,doar a trimis av lui niste acte..printre care si aceasta solutie de la judecatorie la care face referire acum parchetul.acum ar trebui si cei de la c-ta sa spuna la fel si individul scapa nepedepsit,fara sa intereseze pe cineva daca ai cum sa executi acea hotarare!!!!!
Sa stiti ca in general asa se desfasoara procesele de acest fel.
Am multi clienti ca cel care va supara si asa merg lucrurile.
Nu este un caz singular cel pe care il aveti.
Politia nu are ce sa faca.Pur si simplu fac ceea ce legea ii obliga, audieri si cam atat.
la mine nici macar nu a fost audiat.nu s-a prezentat niciodata la giurgiu sa dea vreo declaratie,iar politia a trmis asa dosarul la parchet fara vreo declaratie a lui.
In mod normal ar fi trebuit sa fie audiat.
Depinde insa si cum ati redactat plangerea penala.
Daca a fost redactata in mod neprofesionist e posibil sa fie in regula modul in care s-a procedat de organele in drept.
eu am fost chemata si am dat vreo 2 declaratii,el a spus la tel politistului ca nu va veni nicidata sa dea decl.politistul a zis ca il va aduce cu mandat dar totul a ramas doar la nivel de discutie,nu s-a facut nimic in acest sens.credeti-ma ca in 4 ani de procese am mai invatat si eu cate ceva,e pur si simplu delasare din partea organelor de cercetare penala si au impresia ca noi femeile care solicitam acest lucru suntem niste nebune si le dam lor de lucru cand de fapt ei au alte lucruri mai importante de rez nu pensia unor minori!!
Nu va cred nebune dar aceasta este practica.
Existau in trecut cazuri in care politia mergea dimineata la ora 6 si il ridica pe tatal copilului si il aducea la sectie pentru declaratie.
Astazi nu se mai procedeaza in acest mod.