avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Garantia in constructii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Garantia in constructii

Buna ziua,
Doresc sa va supun atentiei urmatoarea speta:

Acum 1 an am cumparat un apartament intr-un bloc nou al carui carui sistem de alimentare cu apa este unul propriu (un put cu o statie proprie de epurare).
Am observat ca apa contine foarte mult calcar si am chemat pe cineva care sa verifice statia de epurare. Respectivul a observat ca aceasta nu mai functioneaza in parametrii normali,fiind necesara inlocuirea unor rasini (consumabile).
Va rog sa-mi spuneti daca il pot constrange pe dezvoltator sa suporte cheltuiala inlocuirii acelor rasini, conf legii nr. 449/2003,in conditiile in care receptia cladirii a fost facuta la jumatatea anului 2010, dar din cele 16 apartamente a vandut 14, iar 12 dintre cei 14 proprietari au achizitionat apartamente de mai putin de 2 ani.

Va rog sa imi indicati orice paragraf de lege care m-ar putea ajuta in aceasta problema.
Mentionez faptul ca nu ne-am constituit inca intr-o asociatie de proprietari sau locatari.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:06, 10 Noiembrie 2012
In conditiile in care prin contractul de vanzare-cumparare nu au fost asumate obligatii/
responsabilitatii in sarcina dezvoltatorului,;a intervalul mentionat de la receptia cladirii nu mai puteti ridica pretentii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Implicare inspectoratul de stat in construcții gsilviui gsilviui Salutări. Am doua topic-uri oarecum similare. Locuiesc într-un ansamblu rezidențial, iar apartamentul cumparat de mine observ ca are doua neajunsuri. Este ... (vezi toată discuția)
Obligativitate infiintare asociatie proprietari complex imobiliar dezvoltator ValeriuIoan ValeriuIoan Buna ziua, Problema pe care o avem in complexul nou infiintat este ca dezvoltatorul detine instalatia de apa/canal si se ocupa de mentenanta complexului. In ... (vezi toată discuția)
Fosa bloc (statie de epurare) ContSters353462 ContSters353462 Buna ziua. Pe scurt povestea problemei...locuiesc intr-un imobil cu 8 apartamente, de 2 ani. Blocul are o fosa cu statie de epurare, care este inca pe numele ... (vezi toată discuția)