Buna ziua,
Doresc sa va supun atentiei urmatoarea speta:
Acum 1 an am cumparat un apartament intr-un bloc nou al carui carui sistem de alimentare cu apa este unul propriu (un put cu o statie proprie de epurare).
Am observat ca apa contine foarte mult calcar si am chemat pe cineva care sa verifice statia de epurare. Respectivul a observat ca aceasta nu mai functioneaza in parametrii normali,fiind necesara inlocuirea unor rasini (consumabile).
Va rog sa-mi spuneti daca il pot constrange pe dezvoltator sa suporte cheltuiala inlocuirii acelor rasini, conf legii nr. 449/2003,in conditiile in care receptia cladirii a fost facuta la jumatatea anului 2010, dar din cele 16 apartamente a vandut 14, iar 12 dintre cei 14 proprietari au achizitionat apartamente de mai putin de 2 ani.
Va rog sa imi indicati orice paragraf de lege care m-ar putea ajuta in aceasta problema.
Mentionez faptul ca nu ne-am constituit inca intr-o asociatie de proprietari sau locatari.
In conditiile in care prin contractul de vanzare-cumparare nu au fost asumate obligatii/
responsabilitatii in sarcina dezvoltatorului,;a intervalul mentionat de la receptia cladirii nu mai puteti ridica pretentii