avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Am o mare problema! impreuna cu sotia si ce trei copii, locuim la soacra mea. Eu nu am mutatie la aceasta adresa, in schimb sotia are. In urma cu 5 ani, socrul meu a decedat, lasand 2 mostenitori: sotia mea si sora ei. Nu s-a facut succesiunea. Vrem sa stim ce drept are sotia mea la acest imobil, si daca avem dreptul sa locuim in imobil, pentru ca soacra mea insista sa ne dea afara din casa. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: razvan_popescu , utilizator 14:27, 10 Noiembrie 2012
Socrul dvs. are 3 mostenitori.
- sotia lui supravietuitoare (cota succesorala 1/4)
- si cele doua fiice ale defunctului (fiecare cu o cota de 3/8)

Cotele de mai sus se raporteaza la intreg daca imobilul a fost bun propriu al socrului sau la jumatate daca imobilul a fost bun comun.

Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012
romascanu, moderator
de maxim interes ne este daca ne poate da afara din casa! imobilul a fost bun comun cat au fost impreuna. dupa ce a murit socrul meu, soacramea a ramas singura in apartament. noi am venit sa locuim aici, dar din cauza bauturii, soacramea vrea sa ne dea afara din casa! intrebarea este: daca sotia mea are si ea drept la acest apartament, putem locui aici pana se dezbate succesiunea sau mostenirea? Va multumesc pentru ajutor!!!!
Ar putea, daca nu are o alta locuinta corespunzatoare. :(

Sotul supravietuitor este titularul unui drept de abitatie asupra casei in care a locuit pana la decesul celuilalt sot, daca acesta casa face parte din bunurile mostenirii, iar sotul supravietuitor nu este titluarul niciunui drept real de a folosi o alta locuinta corespunzatoare
nevoilor sale.

Dreptul de abitatie se stinge la partaj.

Mostenitorii pot cere restrangerea dreptului de abitatie, daca locuinta nu este necesara in intregime sotului supravietuitor sau ii pot pune la dispoziţie o alta locunta corespunzatoare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012
romascanu, moderator
si daca vom face succesiunea? sau partajul? tot are dreptul sa ne dea afara, daca ne revine anumita cota din apartament?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune davidmirela davidmirela Succesiune Bună dimineața! Nepoțelei mele ea decedat ieri soțul S au căsătorit legal acum 1 an și 3 luni Înainte de căsătorie el și a cumpărat un ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea sa-mi pierd dreptul la mostenire? gimigimi gimigimi Tatal meu a decedat in urma cu 2 ani si nu s-a dezbatut taxa de succesiune. Mentionez ca dansul a fost recasatorit, dar nu mai are copii din aceasta casatorie. ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters256193 ContSters256193 Buna ziua! In urma divortului, am facut partajul. Daca tatal copilului s-a recasatorit, sotia lui actuala are drept de mostenire la proprietatile acestuia in ... (vezi toată discuția)