avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Registru casa in valuta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Registru casa in valuta

Sumele care se trec in Registrul de casa in valuta sunt cu sau fara TVA?
Cel mai recent răspuns: cristian_conea , utilizator 20:13, 15 Noiembrie 2012
Fiti mai explicit. Despre ce sume e vorba?
Iulian Manea a scris:
Fiti mai explicit. Despre ce sume e vorba?

Ce legatura are una cu alta #-o?

@cristian_conea

In registrul de casa in valuta se inregistreaza platile unor facturi care au inscris TVA-ul aferent acestora si care trebuia inregistrat odata cu intrarea marfurilor sau executarea prestatiei.

Inregistrati efectiv plata ...

Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
prestez servicii catre un client din Turcia caruia ii facturez aceste servicii lunar, ex. 300 euro + 72 euro TVA, total factura 372 euro.
In registrul de casa in valuta trec 300 euro sau 372 euro?
Nu incasati si TVA-ul? Beneficiati de taxare inversa? Nu, din cate stiu eu.
Incasez si TVA-ul, insa nu prea realizez rolul acestui registru in cazul in care se inregistreaza sumele cu TVA: pt.calculul impozitului pe venit se ia baza de calcul a unei facturi si se inmulteste cu cursul la data incasarii, iar pt.TVA incasat se utilizeaza cursul la data emiterii facturii. Insa nu conteaza ceea ce percep eu, ci ceea ce trebuie sa fac; deci, avand exemplul de mai sus, in acest jurnal se trece suma de 372 euro si cursul de la data incasarii ei.
Corect?

Alte discuții în legătură

Completare registru casa in valuta cristian_conea cristian_conea Am o factura in valuta de 100 euro + 19 euro TVA (cand era TVA-ul 19%....) In registrul de casa in valuta se trece valoarea din factura fara TVA (100 euro) ... (vezi toată discuția)
Diferente intre factura si incasare cristian_conea cristian_conea buna ziua, am emis factura unui client turc in valoare de 575 euro + 109,25 euro TVA = 684.25 euro. am primit in cont 659,25 euro (mai putin cu 25 euro), ... (vezi toată discuția)