avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Care este momentul prestarii serviciului? ( Data ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Care este momentul prestarii serviciului? ( Data emiterii facturii )

Care este data corecta de factuare a prestarii unui serviciu de intermediere ? Data in care s-au pus de acord partile (si au semnat un contract) sau data in care s-a finalizat actiunea rezultata din acordul partilor ?
Cel mai recent răspuns: bestemailbox , utilizator 20:24, 17 Februarie 2009
Intermedierea si-a produs efectele in momentul semnarii contractului de catre cele doua parti.
Este vreo diferenta juridica intre data emiterii si data inregistrarii?
Daca va referiti la facturi acestea au reglementatari impuse de ministreul de finante.
florinturlete a scris:

Daca va referiti la facturi acestea au reglementatari impuse de ministreul de finante.

Intr-adevar, intrebarea mea nu are legatura cu postul precedent, ci cu o "decizie de preaviz", unde data inceperii preavizului era specificata "22.12", iar decizia avea numarul x/23.12, deci la o data ulterioara.
Ce implicatii are asa ceva?
Orice decizie produce efecte numai pentru viitor.

Alte discuții în legătură

Facturare prestari servicii intracomunitare ElenaAndr ElenaAndr Buna ziua, Am o microintreprindere, neplatitoare de TVA, care presteaza servicii de publicitate(Adsense) catre o firma impozabila din Irlanda (Google). A ... (vezi toată discuția)
Iarna....mai multi someri carsim carsim situatia este urmatoarea: societatea isi intrerupe activitatea pe timp de iarna incepand cu 22.12. salariatii urmand a-si efectua zilele de CO restant pe ... (vezi toată discuția)
Factura restanta Necunoscut13 Necunoscut13 Buna ziua. Doresc ca in urmatoarele randuri sa prezint situatia actuala personala cu un furnizor de energie. Anul trecut,2019, am semnat contractul cu un ... (vezi toată discuția)