avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Factura restanta
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Factura restanta

Buna ziua.
Doresc ca in urmatoarele randuri sa prezint situatia actuala personala cu un furnizor de energie.
Anul trecut,2019, am semnat contractul cu un furnizor de energie electrica. Toata partea birocratica legata de acest lucru a fost rezolvata,fara nici un impediment. Intr-un interval de 8 luni de la data semnarii contractului am asteptat emiterea facturilor de consum,dar nimic. Dupa aceste 8 luni am luat legatura cu furnizorul respectiv,explicandu-ne ca s-a produs o eroare de sistem si ca nu am fost inregistrata cu consum in aceasta perioada. In urma demersurilor efectuate de acestia s-a emis o factuta in valoare de 780 lei pentru perioada mai sus mentionata. Dupa plata aceste facturi am hotarat sa schimb furnizorul de energie,in luna octombrie. In luna decembrie a fost emisa o factura restanta din partea furnizorului precedent in valoare de 269 lei. "Cazul" a fost predat unei firme de recuperari a datoriilor care la momentul actual ma asalteaza cu telefoane.
As vrea sa stiu daca si de data aceasta este vorba de o eroare din partea furnizorului precedent sau acea factura trebuie platita pe motive intemeiate. Tin sa mentionez ca cei de la firma de recuperari mi-au enuntat ca motivul emiterii facturii de 269 lei ar fi regularizarea,in urma rezilierii contractului cu acestia. As dori o parere. Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 19:33, 5 Aprilie 2020
„As vrea sa stiu daca si de data aceasta este vorba de o eroare din partea furnizorului precedent” - cum am putea ști noi asta?
Verificați factura, indexul facturat, solicitați oficial informații, etc.
Ma scuzati pentru exprimarea deficitara. As fi vrut sa stiu daca se mai pot primi facturi de regularizare dupa schimbarea furnizorului de energie de la cel precedent,dupa 3 luni de la semnarea noului contract. Despre acest lucru as dori o parere. Multumesc
tot în contract ar trebui să găsiți o astfel de informație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura energie electrica calculata eronat oldgeorge oldgeorge Factura energie electrica calculata eronat. In iarna, am ales sa schimb furnizorul de energie electrica. Am trecut de la NOVA POWER AND GAS la HIDROELECTRICA. ... (vezi toată discuția)
Certificate verzi dirina2 dirina2 Buna ziua! Am primit o factura de la Electrica pentru plata certificatelor verzi pe o perioada de cateva luni a anului 2012 si aceasta are o suma foarte ... (vezi toată discuția)
Certificate verzi facturate dupa 6 luni de la incheierea contractului ile27 ile27 Pana la data de 30.06.2012, am avut contract cu un furnizor de energie electrica, dupa care am lucrat cu alt furnizor de energie. La data de29 martie 2013 ... (vezi toată discuția)