avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Facturare prestari servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Facturare prestari servicii intracomunitare

Buna ziua,

Am o microintreprindere, neplatitoare de TVA, care presteaza servicii de publicitate(Adsense) catre o firma impozabila din Irlanda (Google).
A fost obtinut cod de TVA intracomunitar in prealabil inceperii activitatii.
Am cateva nedumeriri privitor la modul de facturare, mai precis - data la care trebuie emisa factura si implicit cursul valutar inscris pe aceasta.

Serviciile prestate intr-o anumita luna sunt platite in jurul datei de 21 luna urmatoare, este emis un document de plata (Payment Receipt) de catre Google si este initiat transferul bancar (banii ajung in conturi cateva zile mai tarziu).
La inceputul lunii urmatoare sunt finalizate castigurile, dar pana la data platii(21) pot aparea diverse corecturi (in plus sau in minus, se intampla destul de rar dar se intampla).
Din cate am inteles o factura trebuie emisa maxim 15 zile de la data prestarii serviciului.
Este corect sa emit factura in euro in ziua precedenta sau ziua emiterii documentului de plata(la mai mult de 15 zile de la incheirea lunii precedente) sau chiar la 15 zile dupa primirea documentului de plata?
Care este considerata data tranzactiei efective/prestarii?
Factura este emisa in euro la cursul zile.
Pot fi tras la raspundere pentru diferentele care pot aparea din cauza diferentelor de curs?
Deasemenea cand raportez tranzactia in VIES (390), pana pe 25 luna urmatoare emiterii facturii?
Taxare este inversa, Google plateste TVA si nu il intereseaza facturile emise de mine.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Am emis o factură pentru prestări servicii alsantcalsan alsantcalsan Buna ziua, Am emis o factură pentru prestări servicii fără T.V.A pentru un client din UE care la data emiterii facturii nu era înregistrat în ... (vezi toată discuția)
Cum înregistrez banii încasați de la google? am primit de la ei doar un document "payment receipt" frem frem Buna ziua, Sunt o microintreprindere neplatitoare de TVA dar inregistrata in scopuri speciale de TVA. Recent am incasat 72 dolari de la google ireland pt ... (vezi toată discuția)
Facturi externe optionale sob sob Buna ziua, As avea o intrebare legata de modalitatea de facturare catre firme extracomunitare (SUA, Canada). Societatea comerciala cu sediul in Ro, ... (vezi toată discuția)