Buna ziua!
Mi s-a facut o plangere penala de catre fosta sotie pentru neachitarea pensiei de intretinere. Momentul plangerii este 22 feb 2011 ptr o neachitara aferenta oct-ced 2010 + ian-feb 2011.
In urma plangerii s-a declansat in mar 2012 urmarirea penala impotriva mea, care continua si acum desi am achitat pensia respectiva.
Din punctul meu de vedere plangerea a fost tardiv introdusa (cred ca trebuia introdusa pana la sfarsitul lunii ianuarie ptr neplata pensiei pentru oct-nov). Desemenea, fiind introdusa inainte de sf lunii februarie, cred ca nu putea fi reclamata si luna in curs.
Ulterior, in mai 2011, partea vatamata a revenit la organele de cercetare si a modificat plangerea ca fiind nov-dec 2010+ian-feb 2011. Eu nu am mai fost anuntat de aceasta declaratie modificatoare, ceea ce mi-a creat anumite probleme. Nu era normal sa fi fost informat de organele de cercetare ca dupa audierea mea si prezentarea probelor de aparare, partea vatamata a revenit cu aceasta modificare a plangerii initiale?
Multumesc
cand e vba de o pensie de 700Euro si eu am ramas fara jobul care imi permitea pensia respectiva, nu cred ca e asa de simplu, stimata dna avocat carmenmur!
Raspunderea penala poate fi angajata doar in cazul neplatii cu rea credinta a pensiei 2 luni consecutiv, adica aveati bani si ati vrut sa platiti.In caz contrar, lipseste intentia .
da, asta stiu. dar nu e numai asta. si plangerea aia...se face in interiorul a 2 luni dupa constatarea prejudiciului in caz in care se cunoaste faptuitorul. asa zice la lege. ca urmare daca minim necesar e 2 luni de neplata (oct si nov), cel tarziu in 31 ian ar fi trebuit sa faca plangere pe perioda incriminata. daca a facut in februarie nu mai putea incrimina octombrie si..tot asa. ma interesa daca are cineva expertiza pe acest gen de plangeri aparent tardive. la abuz ma refeream din perspectiva zeloshilor de la parchet. multumesc
[Editat] cel mai bine ar fi fost sa va platiti pensia inainte sa fi devenit octombrie, noiembrie ianuarie sau ce mai calculati acolo.Daca nu mai aveti sau nu mai castigati cei 700 de euro faceti in instanta cerere pentru micsorarea pensiei alimentare.[editat]