Fosta sotie mi-a facut plangere penala pentru abandon, anul trecut in septembrie.
Politistul sustine ca trebuie sa platesc din februarie, acelasi an, si ma preseaza cu achitarea datoriei.
Chiar nu conteaza ca realizez venitul minim si nu am de unde sa achit 4000 lei, calculati de el.
Este corect?
Da, cf Art 378 CP, daca vreti sa scapati de dosarul penal.Cu amendamentul ca o plangere facuta in sept (datorita caracterului de plangere prealabila) cuprinde obligatia dvoastra pe iun, iul, august si nu din februarie.
Va multumesc!
Ma gandeam sa ajung in instanta, ca aceasta sa decida ce cota parte, din venit, sa o trimit fostei sotii, sub forma de pensie retroactiva.
Aveti sau nu o sentinta pe pensie? Daca da, nu aveti ce sa cereti instantei sa va calculeze retroactiv. Daca ati avut o pensie raportata la un venit mai mare, era datoria dvoastra sa faceti cerere de diminuare. Sau, macar sa-i fi dat 1/4 din venitul diminuat....
La momentul sentintei, da, aveam un salariu mai mare. Detaliul este ca noi am locuit impreuna si dupa desfacerea casatoriei, 11.11. 2011, pana in februarie 2016, cand s-a produs separarea efectiva.
Abuz?
ContSters257745
Buna ziua!
Mi s-a facut o plangere penala de catre fosta sotie pentru neachitarea pensiei de intretinere. Momentul plangerii este 22 feb 2011 ptr o neachitara ... (vezi toată discuția)