avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie pensionare.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie pensionare.

Soţul meu a depus dosarul de pensioare pe 17 septembrie în cît timp trebuie să primească decizia de pensionare şi la cît tmp dupa primirea deciziei poate primi pensia.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 18:40, 11 Noiembrie 2012
Dupa lege, decizia trebuie emisa in 45 de zile de la depunerea dosarului.
In practica, insa, poate dura de la 2 luni pana la 5 luni (am avut un angajat care a primit decizia dupa 5 luni!).
Puteti sa mergeti sa va interesati de dosar, chiar sa va inscrieti in audienta la presedintele casei de pensii.

Prima pensie se acorda la primul termen de plata a pensiilor pe strada dvs, dupa primirea deciziei. Dupa cateva zile de la prima pensie, primiti si restantele cu cupon separat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere decizie pensie invaliditate agata61 agata61 in data de 01.07.2016 sotul meu a depus dosarul pentru pensie invaliditate grad II la Casa Judeteana de Pensii Caras-Severin. Nici pana la acesta data nu a ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala grad 3 evamonica_75 evamonica_75 buna as dori sa va pun o intrebare;m-am pensionat de boala cu grad 3 din 18 septembrie 2012si am primit in 18 decembrie 2012 prima data pensie de 440 ron si e ... (vezi toată discuția)
Plata pensiei handsu handsu Exista vreun termen in care trebuie platita pensia pentru limita de varsta . Un cunoscut a depus dosarul complet ,dar nici in a treia luna nu a primit pensia ... (vezi toată discuția)