in data de 01.07.2016 sotul meu a depus dosarul pentru pensie invaliditate grad II la Casa Judeteana de Pensii Caras-Severin. Nici pana la acesta data nu a primit decizia de pensie. El este bolnav si are nevoie de tratament balneofizioterapeuric, pe care nu-l poate urma fara un cupon de pensie, plus toate medicamentele le cumparam la pret integral(tot din lipsa cuponului) Am fost personal la Casa de Pensii si ni s-a comunicat sa avem rabdare pana la sfarsitul lunii octombrie ca s-ar putea sa primeasca deciiizia prin posta. La noi rabdarea a ajuns la limita. Unde ne putem adresa pentru a obtine aceasta decizie urgent?
Va multumesc mult pentru sugestie, dar acolo am trimis un email acum o luna si nu am primit niciun raspuns pana acum. Oare mai exista si alt loc unde pot sesiza?
Oriunde ati face interventie rezolvarea va trece de o luna.
Mergeti din nou la Casa Locala in audienta la Dierectorul Executiv si ii puneti in vedere ca daca nu veti intra in posesia deciziei pana la finalul lunii octombrie veti deschide actiune in instanta pentru nerespectarea legii 263/2010 si le veti cere si daune.
Articolul 106
(1) Admiterea sau respingerea cererii de pensionare se face prin decizie emisa de casa teritoriala de pensii, respectiv de casa de pensii sectoriala, in termen de 45 de zile de la data inregistrarii cererii.
Ce as face eu:
Merg la Directorul Executiv in audienta si ii comunic ca nu plec din sediul Casei Locale fara decizie.
In cel mai rau caz as admite ziua urmatoare.