avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie invaliditate

Am depus dosarul de pensie pentru limita de vârstă în data de 09-08-2021 ,la vechimea din tara am adăugat și anii lucrați în Italia,durează foarte mult pana la apariția deciziei,un an sau peste,între timp am fost depistat cu o boală oncologica și am primit de la medicul cnas decizia pentru încadrare la pensia de invaliditate de gr.2.Am mers la casa de pensii cu documentul pentru a-mi face actele pentru pensia de invaliditate, acolo mi sa comunicat ca pot primi pensia de invaliditate doar dacă renunț la dosarul de pensie pentru limita de vârstă, ceea ce nu vreau.Acum ma întreb cum pot supraviețui pana primesc decizia și pensia de limita de vârstă,nu am voie sa fac efort și nu ma pot angaja nicăieri, nu as putea primi pensia de invaliditate care va fi sistata în momentul apariției deciziei de pensionare pentru limita de vârstă?
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2021
Iosif1962, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:48, 12 Octombrie 2021
Decizia de pensionare de unde vine, din tara sau din Italia?
Din tara
Admiterea sau respingerea cererii de pensionare se face prin decizie emisă de casa teritorială de pensii, în termen de 45 de zile de la data înregistrării cererii.

Decizia casei teritoriale de pensii se comunică persoanei care a solicitat pensionarea, în termen de 5 zile de la data emiterii.

Sesizati :
CNPP - Casa Naţională de Pensii Publice
E-mail: petitii.sesizari@cnpp.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea in munca Lacramioara2014 Lacramioara2014 Pentru o persoana nascuta la 11.03.1956 cu un stagiu de cotizare de 29 ani se pot adauga anii de grupa pentru a beneficia de pensie anticipata? (vezi toată discuția)
Emitere decizie pensie invaliditate agata61 agata61 in data de 01.07.2016 sotul meu a depus dosarul pentru pensie invaliditate grad II la Casa Judeteana de Pensii Caras-Severin. Nici pana la acesta data nu a ... (vezi toată discuția)
Se considera armata (1973-1974) la pensie? StefanL1 StefanL1 Intre 08.iunie.1973 si 31.oct.1974 am fost militar in termen la UM din Constanta. Arma geniu, constructii industriale. Am lucrat pe santier, unitatea militara ... (vezi toată discuția)