avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reduceri posturi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reduceri posturi

Buna ziua ,
Va rog sa ma ajutati intr-o chestiune foarte importanta pt mine...
In 26 Ian am instiintat firma ca sunt insarcinata in 5 saptamani ,iar pentru ca m-am simtit rau am primit concediu medical de la medicul de familie pana in data de 30 Ian.Astazi vineri am revenit la servici si m-au informat sefii ca trebuie sa ma dea in somaj deoarece firma nu mai poate face fata cheltuielilor si ...daca eu sunt acum gravida e mai bine si pt mine sa fiu data in somaj ,reducandu-se postul meu .Mentionez ca eu mai sunt angajata cu o ora la inca doua firme .Ce repercusiuni poate avea acest lucru ,ca voifi in somaj ,ca sunt gravida si ca mai sunt angajata la inca doua firme ?Desfacerea contractului de munca s-a facut cu data de 26.01.09 (exact in ziua cand eu le-am adus adeverinta de la medic) cu preaviz de 20 zile .Decizia desfacerii contractului meu de munca a trebuit sa o semnez imediat ,exact in acel moment....:(
Va rog sa ma ajutati!
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2009
Stefania26, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:18, 31 Ianuarie 2009
Contestati in instanta de judecata decizia de concediere si cereti reangajarea, deoarece fiind insarcinata nu va pot concedia conform art.Art. 60. din Legea 53/2003 - Codul Muncii
(1) Concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă:
a) pe durata incapacităţii temporare de muncă, stabilită prin certificat medical conform legii;
b) pe durata concediului pentru carantină;
c) pe durata în care femeia salariată este gravidă, în măsura în care angajatorul a luat cunoştinţă de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
d) pe durata concediului de maternitate;
e) pe durata concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani;
f) pe durata concediului pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiuni intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani;

Contestatia se face in termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei.

Succes!
Bun am sa discut deseara cu sotul sa vedem ce vom face.
Dar intrebarea mea este pot intra in somaj si daca sunt gravida?Mentionez ca sunt angajata la firma din25 feb 2008,iar inainte am lucrat la alta firma 2 ani ,deci am lucrat neintrerupt .
De ce nu redati intreg articolul 60 din Codul Muncii ?
În cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului interdicţia prevazuta de art.60 alin.1 din Codul Muncii nu este aplicabilă. Angajatorul îşi reduce sau îşi încetează actvitatea, iar în aceste condiţii de insolvabilitate menţinerea contractelor de muncă nu mai are nici o motivaţie. Salariaţii care beneficiază de indemnizaţii de asigurări sociale vor fi preluaţi în plată de casele teritoriale de pensii.

informatia persoanei era doar ca ar fi concediat-o pe ea si nu ca ar fi vorba de o concediere colectiva sau reorganizare, iar raspunsul este pentru o concediere individuala si nu colectiva.
Succes!!!
Unde s-a specificat ca este vorba despre o concediere colectiva? :hm:
Art.60 alin.2 din codul muncii nu face distinctie intre concedierea individuala sau cea colectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj ContSters138896 ContSters138896 BUNA ziua am multa intrebari;am lucrat la o firma 2006-2009cu8 ore am schimbat locuri de munca fara intrerupere2009 martie cu norme 4-ore.Acum patronul ... (vezi toată discuția)
Daca sunt insarcinata ma pot concedia? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 am primit in urma cu cateva zile instiintarea de preaviz in cazul concedierii pentru motive care nu tin de persoana angajatului.intrebarea mea este:daca pana ... (vezi toată discuția)
Concediere angajata insarcinata imosoft imosoft Buna ziua, In ce conditii poate fi concediata o angajata insarcinata conform legislatiei curente in vigoare? Sti despre art 60, alin 1, lit c din codul ... (vezi toată discuția)